ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

I jakten på en papagoja :)

HEJ

Idag har det varit för den mesta delen fint väder här i lilla Sheen och jag begav mig till Richmond Park :)


Jepp fint väder var det alltid :)

Denna gång var jag i jakt för att hitta på den mytomsbundna papegojan som ska finnas där i träden :P Eller nja, mytomsbundna å mytomsbundna vet jag inte med Knäppgöken hade sett dem när han hade vandrat där ute sj när jag hade jobbat, när han var här på besök. Å jag hade inte tidigare sett dem och han sa att jag var tvungen att se dem innan jag åkte hem. Å jag då så pliktrogen begav mig ut för att leta upp dem små rackarna, då detta var det sista tillfället jag hade innan jag far hem imorn. Så jag slängde mig ut bland träden och började genomsökningen.


Här jag gick jag på vägen och kollade i träden :)


Kollade här...


Å här... Å på lite ställen till :P

Jag tror att jag genomsökte de flesta, innan jag insåg...  

Inga papegojor? :/

Såg dock en fin liten varingsskylt som gjorde att man inte heller blev så sugen på att springa runt för mkt i gräset och bland "skogen" (träden) och kolla efter papegojor :P Denna:


Giftiga fjärilslarver, finns inge bättre än de :P

Så jag gick vidare kollade lite till, gav upp, men sedan såg jag en papegoja flyga ut i från dessa träd:Men då de va en massa gräs å skit å så orkade jag inte vandra ut dit, så satte mig ned och läste en stund, planerade att gå hem. Men var tvungen att ta ett sista kort på ett träd nära dammen som va så fint, spec nu när de var folktomt :)


Detta träd var jag bara tvungen att ta ett kort på :)

När jag stod där så hörde något, kollade upp i trädet som var nästan precis bredvid, va tror ni jag såg?

En papegoja :)

Eller en och en de var flera och jag försökte att ta lite bra kort, men de var gröna precis som trädet och smälte in relativt bra vilket gjorde det svårare för mig, men jag fick en väldigt bra bild iaf :) Och jag e nöjd över att iaf ha sett dem en gång innan jag far hem :)


Den bästa bilden jag fick av en av dem, inte världsbäst kanske, men glad att jag fick se en papegoja iaf innan jag åkte hem :)


Livet e underbart, spec me lite papegojor mitt i smeten :P

See ya!

Tråkar i dåligt väder!

HEJ

Usch vilken tråkig dag man har haft idag. Efter packningen har man inte fått ett dugg gjort och man har typ bara suttit vid datan och hängt. Dessutom är det nu inge fint väder alls :/ Bara regnar och e tråkigt. Vill hem till knäppgöken, göra någe kul :)

Just nu ligger jag bara och läser min bok, väntar på att tiden ska passera. Vilket den gör, men sakta :P Känner att jag e lite hungrig så ska la fixa någe att äta eller så, typ mina planer just nu. Men usch vilket tråkigt väder :P


Dåligt väder e de, å tror att jag tom kan höra lite åska längre bort :/


Här har man typ suttit hela dagen å fixat å trixat med allt möjligt onödigt :P


Livet e underbart, men de kanske stämmer det där med att man får 4 kantiga ögon av att sitta för länge vid datan :P

See ya!

Packat och klart.. nästan :)

HEJ

Idag har packat mina väskor och försökt att få ner allt :P För nu e de inte lång tid innan jag åker hem igen :) Men kruxet e då att jag inte har någon våg, ska verkligen fråga idag om de har någon, har kollat igenom huset men inte hittat någon, men ska fråga för om de har å lär de ju veta var de har den :P Så jag kan ju inte väga väskorna, den stora får ju inte överstiga 20 kg, vilket jag i nuläget har en ond aning av att den ev gör.. Å mitt handbagage får int väga mer än 8 kg :/ hm? får se hur det blir, man kan ju hoppas på ett mirakel som gör att väskorna inte väger mer än så :P Men det märks.. man kan ju hoppas att de inte är för kinkiga dock :) Håll tummarna ;)


Väskan e packad, hoppas nu bara på att den väger under/eller 20 kg :)


FÖRE / EFTER


Nu e de int så mkt grejer här längre, bara lite småsaker :)


Å de ända man typ har kvar som inte e nedpackat, e datan, kameran och twilight boken :)

Men vad ska man göra med resten av dagen då? Hm? Nja idag tror jag att det blir att ha en "ta det lugnt dag" :) Titta på lite filmer och sånt. Vila ut. Imorn vet jag inte om de blir någe jobb eller inte, kanske..?? Annras blir det nog att jag städar lite och fixar, å på tisdag tror jag att det blir städning och dammsugning av hela slanten om det inte å blir på måndagen. Vi får se hur de blir :) Men idag nu efter allt detta bidde de lung och ro. Vilket de har blivit mkt av den senaste tiden :P Haha, måste ju ladda batterierna tills man kommer hem ju. Blir ju att söka jobb å allt annat sånt då ju :P


Livet e underbart, och nu är det inte långt kvar :)

See ya!

Ännu en dag :)

HEJ

Idag är det lördag och ännu en dag har gått förbi, inte många kvar nu. Det är imorn, sen måndag och sedan kommer dagen då man får åka hem :) Ska bli skönt. Imorn måste jag nog börja packa lite. Dessutom måste jag fråga familjen om de har någon typ våg man kan väga väskan på så att man inte packar i alldeles över 20 kg.. vill man ju inte direkt. Har inte sett någon i huset och har spanat runt lite, men kan inte finna någon. Lite konstigt, men de kankse har en undanstoppad någonstanns :) Annars blir de la till att försöka att gissa på ett ungefär :) Vilke jag inte vet kommer funka så bra. Men ska fråga om vågen iaf.

Nå väl, idag har jag iaf inte gjort överflödigt mkt. Har sovit ut ordentligt, blev en tidigt kväll igår också efter den långa arbetsdagen, var så trött. Så jag lyckades att sova till ca 11 å efter det bidde de frulle, snabbkonvers med knäppgöken och sedan dusch och ut en (förmodligen) sista gång till Richmond park :/ De ska bli lite synd att lämna den så där bara. De e en trevlig park :) Å jag gillar att sitta och läsa där som jag gjorde idag i ett par timmar på eftermiddagen :)


De va faktiskt fint väder idag vid den lilla dammen där jag oftast brukar sitta när jag e i parken :)


Å läste då twilight, som jag i nuläget försöker plöja igenom :)

Efter läsningen bidde de hem och äta lite å sen har jag typ inte gjort så mkt mer än att ha pratat lite till me knäppgöken å sedan tagit de allmänt lugnt bara. Ska la sitta barnvakt ikväll tror ja. De e iaf vad de har sagt så får la se, e la bara för dem att komma upp hit när de vill att jag ska vara barnvakt :P Orkar int gå ner och fråga. Det märks liksom. Men de spelar inte så stor roll då de förmodligen lägger barnen i säng innan de går ut, vilket de brukar. Å då e de baar typ att hålla ett öra efter dem liksom, så om de skulle vilja något så finnas man till. Men det brukar bli så att ingenting händer och att de bara sover och att man kan göra det man sj vill :) Så ikväll bidde de nog att bara titta på någon film på datan och ta de lugnt och vila upp sig ordentligt :) Får se om de blir lite städning imorn me, vilket jag kan tänka mig att de kommer att bli. Skönt att kunna göra de när familjen e borta lite :) De e ju oftast på sin Roehampton club på helger å då slipper man dem :P

Nä men annars inte så mkt mer. E bara allmänt trött och vill hem :P


Livet e underbart, spec när man får sova hur länge man vill :)

See ya!

En väldigt bra dag :)

HEJ

Idag har det varit den fruktade 11 h jobbdagen, men saken e den att den har varit alldels utmärkt :) Ungen har varit fantastisk hela dagen och han har gjort som jag har gjort :) han har la en annan sida till sig ändå som syns ibland :P Nä men vi har typ spelat lite dataspel ihop, vilket vi gjorde i morse å vi klarade alla nivåer och han blev jättglad över det då han hade försökt spela förr och han hade inte haft sån tur :P Men när ja e där så självklart, så han va jätteglad över det vilket förenklade saker och ting :) Sedan tittade han på tv en bra stund medans jag fixade lite saker och gjorde lunch :) Efter lunchen bidde det att åka till bion :) Ice age 3 :) Vi åkte dit med bussen å allt gick bra och jag hittade till bion direkt och allt bara flöt på :) Å filmen var ju underbar den också :) Alla ice age e underbara :) Ska nog se den igen sen me knäppgöken för de har ja la lovat, men då bidde det me 3D och på svenska ;) Älskar Robert Gustavson som Sid :) Haha :) Efter bion bidde det att åka hem och då tittade Ollie på TV en liten stund och efter det ända fram tills middagen som jag fixade iordning så spelade vi UNO :) Haha, ett hederligt (eller nja de var ett starwars uno då :P) gammalt spel som ungen aldrig hade spelat förr, så jag fick lära honom det och han lärde sig väldigt bra och det var inge bråk om reglerna och så, å om han inte vann å så :) Så det var jättekul :) De har nog varit en av de roligaste dagarna är hittills :) Men de ska bli underbart att åka hem på tisdag :)
En sak då som jag inte gillade så mkt idag var när ungen frågade mig om jag skulle med till Davos (schweiz) och jag sa ju att jag inte skulle det, men jag sa att jag skulle hem och fira min mamma då som fyllde år för hon fyllde 50 år, inte att jag inte var välkommen dit av hans föräldrar. Men vad ska man säga, vill ju inte säga för mkt. Jag vill att föräldrarna ska berätta att jag ska åka hem för gott för dem och att inte jag ska behöva det. Han trodde ju att jag skulle med och undrade om min mamma verkligen fyllde år då.. På ett sätt tycker jag de e tråkigt att jag måste åka. Men sånt e livet, jag har ju typ inte fått någon andra chans eller liknande eller så. Men för tillfället spelar det ingen roll. Vill bara hem :) Får se hur ungarna reagerar på de, för jag tror faktiskt att både gillar mig :) Men de där me Ollie att han varit mammig å så, e nog för att elly inte riktigt låter mig komma honom nära, hon har alltiud funnits där och så, eller hur ska man säga?.. Nä men idag fick jag verkligen chansen, utan att tvinga honom att typ gå till skolan, vilket han inte gillar och på sätt fått en möjlighet att binda lite med honom. Men om sagt spelar ingen roll nu... Nu ska jag hem :)


Livet e underbart, å denna dag har varit underbar :)

See ya!

Cykelns återkomst :P

HEJ

Idag har jag varit å hämtat tillbaka cykeln som jag lämnade i Hampton court igår när jag åt middag me Maggan. Så gick upp relativt tidigt idag å sen åkte jag iväg med buss efter lite dusch, frukost och annat pyssel. Åkte först till Richmond där jag bytte buss som tog mig ända till Hampton court :)

Å idag passade jag på att ta lite bilder på hampton court å dess fina lilla trädgård de hade med en massa blommor :) Så här e Hampton court: :)


Först så gick jag vid themsen för att ta kort på den bro jag vandrade/cyklade över igår :) Å så har man ju themsen :)


Themsen :)


Hampton Court :)


En fint träd precis utan för H.C :) Ser ut som de har stor lövbollar i sig :)


Lite närmare titt på H.C :) Fast man kommer ju inte in här direkt måste ha biljett som kostar typ 15 pund :P Så in i sj H.C kom jag ju inte riktigt,  men de räckte med det ja såg :)


In i gången här i mitten, där man kan se lite buskar typ, där gick jag in och kollade på trädgården som kommer här nedan :)


Liten del av trädgården :)


Lite skulpturer hade de såklart :)


Å fina blommor såklart å :)


Å där stod cykeln och jag kunde inte ta den för den var låst å maggan hade nyckel :P


Annars idag har jag inte gjort mkt :P Har jobbar i 4 h, 3-7, å innan dess bidde de ju H.C :) Så nu ligger man här å tar det lugnt bara :) På jobbet bidde det typ 2 h lek med den yngste ungen å sedan resten så bidde de att fixa upp lite i huset.

Imorn blir det dock jobb i 11 h. Men ska nog inte bli så dumt iaf :) Ska gå på bio med den äldsta ungen "Ice age 3 - Dawn of the dinosaurs" :) Å gratis bidde de för mig då liksom, då mamman betalar :) Haha, gratis smakar alltid bäst :) Så förhoppningsvis går dagen ganska fort iaf.  Sen e det inte långt innan jag åker hem :) På tisdag smäller de :) Längtar hem :)


Livet e underbart, å spec med lite vackra blommor :)

See ya!

I Hampton court :)

HEJ

Nu på kvällen idag efter att man hade slutat jobba efter 6, efter 2 h arbete, så cyklade jag till hampton court, där jag träffade margareta (pappas sambo) och åt middag på zizzi med henne :) Mumsigt :)

Cykel resan gick genom hela richmond park och sedan vidare en ganska bra bit innan jag slutligen kom dit jag skulle, hela cyklenresan allt som allt gick på ca 1 h :) Så idag har man ju gjort lite nytta :)

Men de bidde ingen cykel hem dessvärre då parken stänger portarna vid kvart i 9 på kvällarna, å jag kunde inte ta mig igenom där hem. Så de bidde att man ställde cyklen hos margareta (som för tillfället e här i london och tar en sykurs) och tog tillslut 3 bussar för att ta mig hem :P Å de allt som allt tog ca 1½ h :P Men hem kom man å ett tag där visste jag fan int om jag var på rätt spår då jag aldrig riktigt åkt där förr :P Men de bidde rätt, tur att busschaffisarna i denna stad är väldigt trevliga och snälla och visar vart man ska gå av om man e osäker :) Helt underbara :)

På zizzi blev de iaf pizza och sedan pannakotta till efterrätt, så just nu känner man sig totalt proppmätt och inser att de var nog en bra ide at lämna cykeln och åka buss hem då man definitivt hade fått håll på cyklen :P Men imorn blir det att hämta den igen ska dit vid 1 då margareta har lunch och ska ge mig cyklen tillbaka. Å sen bidde de en timmes hemfärd igen :) Men tror de går lite snabbare då faktiskt, för de va en jävla massa uppförsbackar kan jag ju säga idag när jag skulle dit jag skulle :P haha, så imorn bidde de en del nedförsbackar då ist :)


Åkte över themsen på väg dit, på vänster sidan av den här bilden va vi typ å åt, men de stället syns int i bild :)


Hemma äntligen på sin gata igen :) Där ni kan se bussen gick jag av å därifrån e de inte långt alls hem :)

Imorn e de torsdag å jag jobbar 3-7. Sen e de fredag å 11 h jobb sen ledig i helgen, sen måndagen jobb å tisdagen lite å sen åker man hem :) Yeii :)


Livet e underbart, spec med långa cykelturer och god mat :)
Tack margareta på för maten, den va god :)

See ya!

Hemlängtan!

HEJ

Nu känner ja att jag bara vill hem alltså. Har en pirrande känsla i magen som säger mig att jag bara vill iväg :) Idag var den sista dagen i charity shopen, lite tråkigt för alla tanter å agnes som e föreståndare där e underbara :) Alla önskade mig lycka till och jag fick tom agnes mailadress så att jag skulle maila henne när jag kom hem så att hon visste att jag var hemma ordentlig å så, å om man tex behövde någon som skulle annonsera om jobb åt mig i england å så :) Hon e jättetrevlig agnes och hon e så avslappnad och inte uptight som de flesta personerna i detta området kan vara. Richmond som man kan höra på namnet har en del rika invänare :P Tex familjen jag e hos :P

Får se vad jag hittar på mer idag, förutom att planera allt å se till att jag kan få med mig allt hem. Måste verkligen fråga familjen om de har någon våg någonstanns, måste ju kunna väga väskan :P Får ju bara väga 20 kg :) Men som tur e sa margareta att hon kunde ta med sig lite saker hem åt mig när hon ändå var här :) Vilket e ganska tur :) Annars tror jag int att jag skulle lyckas få med mig allt...Hade ju nästan på pricken med mig 20 kg när jag åkte hit å de mesta (nästan allt) ska man ha med sig tillbaka ju, dessutom har man köpt en massa nya grejer ju :/

Men som sagt hemlängtan e stor och jag sitter typ å räknar timmar :P E ledig i helgen iaf och då går nog tiden ganska fort, å sen e de jobb mån å ev tisdag morgon, men sedan e de hemfärd :) Yeeiii :D Blir nog en del packning att göra i helgen och sen att städa ur rummet. E nog ganska behövligt. Men idag är det onsdag och fortfarande ganska lång tid tills jag kommer hem :/ Usch varför kunde de inte typ vara fredag idag. Inte för att jag längtar till fredagen direkt, ska jobba i 11 h då :P Å me ungar som verkar ha någonting emot mig. Eller nja iaf en unge som har någe emot mig och som inte lyssnar på mig. Får se hur det går... Ska bli väldigt skönt att slippa allt iaf :) Å komma hem till folk som lyssnar på mig och som gillar mig :)

'


Vill hem :)


Livet e underbart, men nu vill jag bara hem :)

See ya!

Ohändelserik dag

HEJ

Idag som alla andra dagar här nu denna vecka har varit ohändelserik. Inte velat gjort någe pga vädret (en faktor) å sen så orkar jag inte. Sitter mest och funderar och räknar timmarna tills jag kan få fara hem :) Ska bli så skönt :)

En liten dikt i all ära om hur skönt de ska bli att komma hem :) (å jag vet att den inte stämmer riktigt än, då jag fortfarande jobbar i väntan på att komma hem):

Nu blir det både rast och ro, är inte längre en Londonbo

Inga barn som behöver ses till, nu gäller bara vad jag vill

Inga klagomål från här och där, nu är tiden slut som aupair

Knäppgök, familj, vänner och även innebandylag

Här kommer jag :)


Haha, ja här kommer jag så se upp alla där hemma :P

Imorn så kommer jag att jobba mitt sista pass i Charity shopen. Känns lite tråkigt. Vill ju vara kvar där. De har varit jättekul :) De e nog det som jag kommer sakna mest. Imorn kommer jag också att få träffa någon hemifrån, Margareta har nämligen kommit över hit för att gå på en sykurs (hon gillar att sy:P) å e då här just nu, å ska träffa na imorn efter jobbet :) Ska väl bli skoj de, spec nu när man har haft ganska stor hemlängtan idag :)


Livet e underbart, spec när man får komma hem :)

See ya!

Familjen här

HEJ

Tänkte att jag skulle ta och berätta lite om familjen som jag bor hos här:

Pappan jobbar som marknadsföringschef på BBC och han är så inte hemma så mkt på vardagarna. Han åker tidigt på morgonen och kommer hem sen på kvällen, ibland t.o.m. vid kl 9-10 tiden. Så ibland kan det bli väldigt sent. Som person verkar han vara lite halvvimsig ibland, å ibland har han ett jävla humör när saker inte är som han vill att de ska vara. Kan vara väldigt irriterad ibland.

Mamman hon stannar hemma 2 dagar i veckan och jobbar 3 dagar i veckan. Jobbar som rekruterare, vet ej var men iaf som det. Hon skämmer bort sina barn och ger dem typ allt de vill ha. Hon känner sig nog ganska ensam då pappan jobbar mkt, så hon lägger all sin enegi på barnen och oroar sig alldelles för mkt för dem ibland. Jag kan säga en sak till barnen och sen när hon kommer hem säger hon en annan. Hon tror att hon bestämmer över barnen och försöker intala sig själv att hon är bossen i huset, när det i själva verket är barnen som styr saker här. De får allt de pekar på och de har lärt sig att om de skriker eller ber tillräckligt länge så får de va de vill ha.

Äldsta barnet Ollie, ja du vad ska man skriva om honom, han e 6 år gråter hela tiden typ över allt liksom, när han inte får som han vill eller så. Dessutom så lyssnar han inte till vad man säger. Riktigt bortskämd alltså. När jag säger en sak till honom lyssnar han inte alls å han e så jävla mammig så att det inte är sant. Verkar inte som att han kan göra någonting utan henne. Springer också och pratar för sig sj. Inte undra på att han blev mobbad... Sry, men de e sant.

Yngsta barnet, Josh, han e 3 år och han e helt underbar liten kis. Visst han e också bortskämd, men han vill leka och han vill hålla på och han e så söt när han uttalar mitt namn och vill leka dinosaurier och power rangers hela tiden :) Han ger ju mig en chans medan Ollie bara vill ha mamma hela tiden.


Så med detta sagt tror jag att Elly gjorde rätt beslut, för jag känner verkligen att jag vill hem :) Å vad som händer där e la bara att vänta å se på. En sak i taget, som man brukar säga :)


Livet e underbart, å ibland så inser man att man inte passar överallt :)

See ya!

Den 28:e juli smäller det :)

HEJ

Idag är det den 20:e juli, om 8 dagar far jag hem till Sverige igen :) Det ska bli så skönt, jag verkligen längtar nu även då jag bara varit borta i 2 månader, men de e tillräckligt för mig nu känner jag. Vill börja på ett liv med mina egna villkor och inte anpassa mig efter andra människor. Vill kunna vara fri och egen, göra det jag känner för och inte behöva ta sån stor hänsyn till andra.

Så vad ska jag då hitta på när jag kommer hem. Ja de blir till att söka lite jobb, ska börja redan här tänkte jag om jag kommer igång med det, de e ju så drygt bara ju :P Sedan blir det skolan antingen till våren eller nästa höst beror på om jag hittar något jobb eller inte. Vilket jag verkligen hoppas på. Annars bidde de innebandyn jag kommer att ha som fritidsaktivitet, ser verkligen fram emot innebandyn. De e så kul :) Sen så vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men de lär ju tiden utvisa. Såklart jag kommer att umgås med vänner familj å pojkvännen (knäppgöken<3) haha, men de e ju ganska självklart i sig. Sankar också våra katter, ska bli så underbart att se dem igen :) Mina små knäppkatter. (ja jag inser att jag kallar allting för någe som börjar på knäpp, som tex knäppgök, knäppkatt m.m. :P men de e som jag e :P)


Smillan & Charlie :)

Så ja, det verkar som att jag har bestämt mig för att då stanna i Sverige när jag väl kommer dit. Pratade också me mamma nu på kvällen och hon stöttar mig till 100 % om jag väljer att stanna hemma. Vilket jag nu kommer att göra förmodligen. De e mina planer. Och de betyder mkt att min familj stöttar mig å att såklart knäppgöken finns där :) Han vill ju inte se någe annat än att få mig hem :) Men jag ser bara fram emot att komma hem å baka tårtor till mammas 50-års fest och bara vara. Fixa å trixa å sånt :) haha. E gladare och känner mig mer bra-pirr-i-magen än på ett tag :) 2 månader räcker verkligen och jag ser de som en bra erfarenhet :)


Livet e underbart, vill hem å baka tårtor nu :)

See ya!

Koko på RAF :)

Vem e de här som lurar vid planet, eller snarare vad?

EN KNÄPPGÖK <3Min knäppgök <3

Mat + Film :)

HEJ

Ja nu har man lyckats fått i sig lite mat också. En av mina favoriter här i London: Sushi :) Mumsigt :D De e så gött med wasabi och soja till de e det som nästan ger all den underbara smaken :)Annars har man just kollat klart på the mist, en faktiskt helt okej film, men som man förväntar sig av Stephen King så är den konstig. Men en av de bättre filmerna baserade på hans böcker. Men den bästa filmen som har blivit baserad på en av Kings böcker e ju såklart den gröna milen. Den slår alla andra, å den e en av de bättre filmerna som är å. Väldigt bra gjort, men ganska lång då, ca 3 h om inte mer. Men denna the mist var helt okej, tråkigt slut bara, men ett ganska förväntat på ett sätt.
En av de väldigt bra filmerna som finns, ett absolut måste att se :)

Annars idag så har det varit en regnigdag och inte alls kul alls. Men det enda som jag kan tänka på just nu är att jag vill hem. Bara ca en vecka kvar, vill verkligen inte vara här längre. Vill rymma iväg. För nu känner man sig verkligen ovälkommen. Men de e ju också för att det e helg å allt. Men jag tror faktiskt nu att jag kommer att välja att vara hemma efter denna resa.. har ingen lust alls i nuläget att komma tillbaka hit. Vill bara hitta någe jobb hemma i Sverige och finnas där för min knäppgök och bara vara och starta de livet. Så tror nästan jag har bestämt mig helt på den punkten nu. Men ska iaf om de går gå på någon intervju medans man e här nere, vet ju aldrig hur det känns när man e hemma i Sverige igen. Men tror det kommer att kännas bra. Har fått lite lärdom härifrån iaf :)


Livet e underbart, men vill hem :) nu !!! :)

See ya!

Beslutångest :)

HEJ

Ja.. hm?... Vad ska man göra sen då?.. Jag kommer nu iaf åka hem till Sverige den 28:e juli och vara hemma en stund iaf en månad. Men vad ska jag göra sen? Ska jag åka tillbaka? Vill jag åka tillbaka till London och prova på en ny familj att vara aupair till?

Just nu har jag beslutsångest, tror nästan att jag bara vill stanna kvar i Sverige. Spela innebandy och umgås med Knäppgöken å vänner å familj. Men på ett sätt vill jag inte riktigt släppa London en. Men jag har bestämmt mig för en sak iaf, om det är möjligt så ska jag gå på lite intervjuer här med familjer se om det finns någon som kan tänkas passa och som jag riktigt klickar med. Men jag kan säga om det inte finns någon sådan så kommer jag att stanna kvar i Sverige, försöka hitta ett jobb och sedan plugga vidare i vår eller höst. Beror på.

Men just vet jag varken in eller ut. Tror iaf att allt detta kommer att resultera i det bästa möjliga :) Men kan inte riktigt bestämma mig än. Får se på måndag, tror allt löser sig på måndag :) Haha, imorn då alltså :)Livet e underbart, men ibland e de svårt att veta vad man vill :)

See ya!

Tänka positivt :)

HEJ

Att tänka positivt har alltid varit en styrka av mina tror ja. Även då denna styrka ibland sviker mig, som den hade gjort en stund idag och lite igår. Men nu är den right back on track :) Nu e de bara positiva tankar som flödar och jag känner att det kommer att vara ganska skönt att åka hem till Sverige en stund igen. Men de blir nog inte längre än en månad kanske. Ska kanske ta och testa en annan familj här i London, se om jag passar bättre hos någon där :) Men det blir då i september jag åker tillbaka här. Det kan ju vara ganska skönt att få en nystart att testa på något nytt lite ombyte :) Å då kankse man har lärt sig någe om denna upplevelsen :)

Men isf blir det till intervjuer dessa 2 sista veckor jag är här i London. Hoppas jag hittar en familj som jag kan "klicka" med då :P Tror det är föräldrarna som är svårast att göra det med och det gäller att de e bra och förstånde. Hoppas att man kan hitta någon lite mer avslappnad denna gång :)

Men nu bli det iaf hem till Sverige, vet inte vilket datum det bli, men det blir innan den 31:a iaf :) förhoppningsvis några dagar innan :) Men det är ganska skönt det ändå. Får jag vara med på mammas födelsedag å hennes fördelsedagsfest som hålls den 1 aug :) Det ska bli jättekul då hon fyller 50 i år :) Så jag e jätteglad att jag får vara med på de =D

Ja för att ta upp lite av det jag har gjort idag är det att jag har tänkt en massa på hur jag ska packa för att få med mig allt hem till sverige, man får ju bara ha 20 i bagaget och typ 7-8 kg någonting i handbagaget :P Så det är ju lite problematiskt, men tar det vid ett annat tillfälle :P Sedan har jag lagt in en massa musik från mina cd skivor som jag fick från charity shopen  till datan, detta då också för att slippa ha en massa onödig vikt i bagaget :) Annars än det så har jag bara tagit det lugnt å tänkt å sovit till 12 typ idag, tittat på lite film och fixat och trixat å tänkt positivt.


All musik som man laddat in på datan :) Så man kan lyssna på den :)


Sen funderat på hur man ska få med sig allt hem, tex dessa böcker som man har köpt här :P

Det är jätteskönt att man har allt det stöd man har :) Tror inte att jag skulle klara detta utan det. Tex från min underbara knäppgök <3 från mamma, pappa å margareta, från alla mina kompisar å släkt, marie på aupair firman, å t.o.m. folk som man inte ens känner ger en stöd :) Det är underbart, tack till er alla =D


Livet e underbart, iaf när man tänker positivt :)

See ya!

Hej då london, hej Sverige :/

HEJ

Ja igår hände det som jag inte ens i mina vildaste fantasier hade tänkt mig skulle kunna hända. Man kan säga att jag blev kickad, för att sparka på den (mig) som redan ligger. Mamman i familjen kom upp till mig på kvällen efter att hon hade lagt barnen och frågade om vi kunde prata en stund, trodde jag typ skulle få någon utskällning eller någe eftersom man vet aldrig när man har gjort någe fel. Men de hon sa var att hon inte tyckte att jag klickade med familjen, främst inte med den äldsta pojken i familjen, å att de inte ville ha mig som au pair längre. Det kändes ju underbart :( Jag har fått 2 weeks notice om man säger så. Så jag kommer att vara hemma senast den 31 juli nu då.

Drömmen som blev mardröm kan man säga. Hade ju hur mkt som helst planerat och trodde att jag hade tiden till att göra det också. Men icke sa nicke. Men de värsta e ju att det tar en stor törn på självförtroendet så man känner sig urusel och det känns inte som att man har gjort ett bra jobb alls som att man har gjort alla besvikna. Inte för att det är så. Men de är så det känns. Så man är inte direkt sugen på att vara i någon annan familj just nu som au pair direkt. Känns som alla e uppblåsta här och vill bara härifrån just nu.

Det som är mest positivt med att komma hem är att få träffa och vara mkt med knäppgöken, och alla andra kompisar å familjen. Men allt annat känns som det bara har spruckit. Jag menar, vad ska jag göra i sverige? Försöka hitta jobb? Vill ju inte plugga än, så de e la det som gäller. Men var hittar man ett jobb? Saker som man inte direkt orkar tänka på, Men de e la bara att försöka koncentrera sig på det positiva. Fick ju iaf vara i London i 1 ½ månad och fick betalt för de :P De har varit en bra upplevelse ända tills igår. Undrar hur man ska ta sig igenom dagarna som följer nu bara. Vet dessutom inte när jag kommer att kunna hem. Så allt känns bara skit just nu. Å jag kan ju säga att jag inte fick lite ont i huvet igår pga av alla tårara som föll. fattar inte varför, å vad jag skulle gjort annolunda?!


Livet e underbart, men fan inte just nu!!!

See ya!

Skolavslutning idag då :)

HEJ

Jo idag var det skolavslutning då, men inte för mig då såklart utan för den äldsta ungen i familjen :) Jag var ju inte med under dan eller så utan hämtade upp honom vid 2 i skolan och sedan blev det att dra iväg till East sheen common, som typ e ett litet grönt parkområde med sor gräsmatts yta :) Å där var det picknik med alla andra ungar i skolan typ :P Å det var ju inte lite ungar heller. Men Ollie då som ungen heter, sprang runt där å spelade fotboll med kompisarna å rusade runt allmänt bara :) Vi kom la dit runt ca halv 3 och kom int därifrån förrän ca 5, trots att det hade regnat mkt å de var dåligt väder i allmänhet så lyckades vi stanna kvar där i 2,5 h :P Å det var inte spec kul för mig då jag såklart inte hade någonting alls att roa mig med då jag hade glömt att ta med någe att läsa eller liknande, så jag satt bara där mest som en fåne.

En sak som man märkte och har märkt mkt här i england är att föräldrarna gillar att dricka när de e ute med barnen å så :P Typ som idag så hade flera föräldrar med sig vin å annat som de satt å drack medans barnen lekte. Jag menar e de bra eller normalt eller? Jag minns inte att mina föräldrar gjorde de eller gjorde de? Inte på skolavslutningar å sånt på picknikar med en massa barn runt om en? Eller de kanske e normalt? Jag vet inte?

Det enda intressanta som hände var att typ 2 ungar "försvann" :P Inte för att de gjorde det utan det visade sig att de hade gömt sig i närheten bara, men min unga gillar att snacka rätt så mkt å det var han som hade tipsat de vuxna om att de 2 var borta å han sa att han var helt säker på var de hade tagit vägen å allt. Men de var han såklart inte ju :P Utan han sa hela tiden nya ställen dit de hade gått å allt :P Han e bara för mkt ibland, jobbigt då han säger så mkt å hittar på en hel del så man aldrig riktigt vet vad som är sant eller falskt :P


Va en hel del pers där :)

Annars har det inte blivit så mkt för mig idag. Lugn dag som de flesta dagarna. Såg på filmen "pojken i den randiga pyjamasen" fyfan vilket hemskt slut :/ Usch. Men nästan lite uppenbart.. Imorn ska jag la försöka att pallra mig till Richmond å se Harry Potter om de finns några biljetter kvar det vill säga :) Hoppas jag annars jävlar :P Vill verkligen se den nu, e så nyfiken på hur den e :)
Livet e underbart, trots långa picknikar i regnet :P

See ya!

Blixtrar och dunder :)

Nu åskar det och regnar det mycket här. Dundrade på som fan ett tag här med mycket blixtrar, de e ganska mysigt dock med åskoväder :) Tur att man har bärbar som har batteri så man kan dra ut den och fortfarande ha den igång :)


Raindrops falling... Jepp de gör de å vissa hamnade på mitt fönster. Nu smattrar de på taket :)

Slappardag idag :)

HEJ

Idag har det absolut bara blivit en slappar dag, tog tom med en liten tupplur mitt på dan. Men kändes att det behövdes då jag inte mådde så bra igår och det fortfarande höll i sig lite till idag. Men nu känner jag mig mycket bättre :) Inte för att det direkt betyder att man har någon energi ändå, men :P

Imorn är det fredag igen vilket betyder löning ;) haha. Men det behövs, tror verkligen att det integår så bra för mig med att spara, visst jag har faktiskt lyckas spara 20 pund varje vecka nu i 4 veckor, ska fortsätta med det :) Så att man kan få ihop lite :) Men vill kunna spara lite mer spaec om knäppgöken kommer hit så måste man ha lite ivägstoppat tror ja :P men har några veckort på mig att vara lite snål :) Men det mesta av pengarna går åt som smör, vet inte vart de hamnar :P Blir väl en del på frukt å grönt å på mat, å sen på oyster cardet (typ buss å tube kort) hamnar det lite. Men sen vet jag int. Försvinner lite då å då :P men ska försöka att dra ner lite på kostnaderna :) Handla billigt e bäst :P


Så här ser min alltiallo hylla ut just nu :P Fylld med an massa saker mellan himmel och jord :)

Ja just det igår var ju premiären för den 6:e harry potter filmen :) Såg den dock inte men funderar start på att göra det nu på lördag på kvällen om jag inte behöver sitta barnvakt :) Filmen är något som jag sett fram emot jättelänge nu och kan knappt bärga mig :) haha, sitter å laddar inför den genom att se de tidigare filmerna om igen, kankse för 10:e gången eller liknande :P Jag tycker synd om knäppgöken som jag tänker tvinga att se allt filmerna. Han har inte sett en enda? :P Hur lyckas man, men det ska jag tvinga på honom :)

Men boken som gäller för mig för tillfället är twilight :) Har ännu inte kommit så långt i den, men man har ju redan kommit över några olikheter mellan den och filmen. Jag fick tipset eller snarare påtvingningen att jag skulle läsa den av susanne när jag var nrer i brighton och hälsade på henne :) Jag hade sen tidigare redan bestämt mig för att läsa den :) Å den e riktigt bra, tycker om filmer mkt också och kan inte vänta på att den andra filmen ska komma :)
Livet e underbart spec with a little bit och magic ;)

See ya!

Mån & Tis :)

HEJ

Ja idag är det då tisdag och två av veckans dagar har flytit förbi. Igår var det relativt fint väder och idag var det relativt fint väder med lite regnskvättar någon gång där emellan :) Men det är fortfarande varmt, så nu e de bara att ha fönstrerna öppna 24/7 :P Annars håller man på att dö.

Igår jobbade jag åter på charity shoppen och jag fick lära mig att sortera kläder och fixa lite annat skit :) Som sagt jobbar där mån och onsdagar varje vecka nu. Ja iaf tills jag "tar semester" :P De e ju jättesnart som jag ska åka först till Schweiz (davos) i en vecka och sedan tillbaka till Sverige i en veckan :D Den 1-9 aug bidde de schweiz och sedan 10-16 aug bidde de Sverige :) Längtar till båda ställernba jag, men nog nästan mest hem till Sverige. Ska bli kul att se lite personer igen :)Men på charity shoppen igår gjorde jag iaf ett eller nja 2 klipp :) Ni vet vi som jobbar där får lite förmåner när det gäller att köpa saker där, detta då vi är voluntärer och vi jobbar gratis. Så jag fick OC säsong 1 och ett par helt nya ecco skor för 6 pund :D haha, de e inte dåligt tycker ja, 6 pund är ungefär 78 kr :)Så nu håller jag på att kolla på OC för fullt :P

Annars idag har jag inte gjort någe spec, bara tagit det lugnt och som sagt kollat på OC :) Har pratat lite med knäppgöken som åker till Skottland i en veckan ca imorn. Vilket innebär att vi förmodligen inte kommer att kunna prata på en vecka. Vilken nog kan vara ganska bra på ett sätt :) Man hinner ju sakna honom lite då ju :) Visst de e trevligt att prata med honom å så :) Såklart :) <3

Det var så sött idag med den yngsta ungen i familjen, jag satt barnvakt på förmiddagen och vi lekte med Power rangers (vilket e ett barnprogram som e väldigt populärt bland ungarna här i england tror ja, å det finns såklart leksaksfigurer man kan köpa då :P), å vi lekte med dinosaurier och med hans anka och så spelade vi fotboll :) Men efter att vi hade gjort de ville han leka med mig hela tiden :) det var så sött. Spec nu på kvällen så ville han leka dinosaurier hela tiden, men jag kunde ju intedå jag hade annat jag skulle fixa med. Men han ville inte leka med någon anna än ja, inte ens mamman dög :) hehe :P Å sen nu på kvällen så kom han fram till mig å sa att han ville gosa med mig, han e bara så härlig, han ville att jag skulle sitta å titta på TV med mig å allt. Det är sånt här man lever för ibland alltså :) De e så kul å de e i sånna stunder man verkligen vill vara här :)Livet e underbart spec när ungarna e underbara :)

See ya!

Regn i Brighton igår, sol i Richmond idag :)

HEJ

Igår lördag var man iväg till brighton för att träffa min (för att förenkla det) plastkusin Susanne som bor där :) Åkte tåget från victoria station som är en av de lite större tågstationerna här i London, så för att vara där för första gången för att ta ett tåg som man inte visste var de gick ifrån eller hur när var varför å allt sånt :P Det tog ca 1 h att åka till Brighton (eller Hove som ligger precis bredvid brighton) och jag kom dit till 11 då Susanne kom å mötte mig. Synd bara att det inte var fint väder :/ ganska mulet å grått.


På tåget försökte ta en bild när vi rörde på oss :P

Vi for iväg först in till brighton stad och gick runt där på gatorna och kollade hur det såg ut där och det var jättefint å mysigt, man fick en hemmatrevlig känsla när man gick där :) Sedan efter det så satte vi oss ned å åt pizza på en italiensk restaurang där, det var mumsigt ett tag sedan man åt pizza :) Efter pizzan så gick vi ned till brightons pir, där de hade jättemycket olika saker, hade nästan som ett helt nöjesfält längst ut på den. Å hade en massa olika kiosker och saker och en massa folk som gick runt. Å det är ju så fint där, för Brighton ligger ju precis vid havet å på en fin dag så kan man se franrikes kustlinje :) Riktigt mysigt, men just igår så var havet ganska stormigt å det slog vågor mot stranden. Å det blåste en del, men det var kul att se allt iaf :)

Sedan efter detta så gick vi å hämtade bilen igen och far iväg till "seven sisters" som är brightons högsta punk, det är typ som 7 "rullande kullar" som är högsta punkterna då, å eftersom de e 7 och ser ganska lika ut fick de namnet seven sisters :) Å varför de e rullande kullar är för att de e gjorda av kalksten och de vittrar bort allt eftersom, så de går mer och mer inåt land, man fick passa sig när man gick där, fanns mycket hål och man fick hålla sig från kanten lite, man ville ju inte ramla i :P Men det som var tragiskt var att de var några som hade valt att ta självmord vid de där kullarna där och hoppat utför dem. Synd tycker ja, förstör en sån fin plats med att göra någe sånt.
En fyr i havet precis vid klipporna :)


Jag vid klipporna :)

Efter seven sisters så blev det av till att dricka cream tea och äta chokladtårta på ett te ställe nära brighton, mumisigt, men man blev så mätt :P Sen hann vi inte göra så mkt mer under dagen utan det var dags att fara hemåt å jag tog tåget från Hove tillbaka till Richmond :) Kom hem vid ca halv 8 hit till hemmet.


Tågstationen i Hove :)


Men idag söndag har det iaf varit ganska fint väder, vaknade vid 10 och kände att idag skulle jag göra någe.. å det gjorde jag å :) Jag åkte och badade i poolen igen och det var så skönt så. Visst det var inte jättevarmt ute överlag, men det var iaf lite sol så det gick an. Dessutom var det inte så jättemycket folk där så det var skönt att simma utan att behöva trängas med en massa andra. Dessutom idag köpte jag ett leisure card, typ frikort på svenska, men det gör att man får saker å ting billigare tex att simma i poolen utan kortet kostar 4 pund men med kortet bara 2,5 pund :) Å kortet kostar bara 6 pund och gäller ett år, så jag anser det vara en bra investering ;) Det gäller ju inte bara där vid poolen utan på en massa andra ställen också ju :) Så som sagt ett bra köp :) 

Men nu ligger man här hemma igen efter en bra dag och undrar vad man ska göra näst :) Blir väl att ta det lugnt tror jag och kolla på någon film eller så. Ska upp tidigt imorn igen, ska till charity shoppen, jobbar ju där nu mån och onsdagar 10-14 :) Men de e kul :) 


Livet e underbart, spec med en pool nästan runt hörnet ;)

See ya! 

090710

HEJ

Detta e bara en liten länk till swedich connections hemsida för er som må vara intresserade att vara aupairer :) Kan ju alltid kolla in den, Marie som har argenturen e jättebra :)

 

Livet e underbart, men varför kommer inte solen fram ordentligt..

See ya!

Lite smått å gott :)


Här lägger jag min växel :P Haha, mest en massa penny å pence, i ett litet fint glas som jag hitade på en charity shop för en 5 krona :)


Pippi långstrumps sockerdrickaträd kan man tro, men icke sa nicke, de här står i richmond park i London. Trädet e typ helt ihåligt å man kan klättra upp ända till toppen i den (vilket inte är så långt direkt men ändå :P)


Orkidén som strå på mitt rum :) Har lyckats att hålla den vid liv iaf, vet inte hur dock :P 


Liten helikopter, stor reklambanner hängandes efter :P


En av alla gångbroar som finns, lite läskiga, de e ju rätt så höga ändå :P


Å slutligen ett litet självporträtt gjort av mig sj till mig sj :P Hur ja känner mig just nu, som en smilande sol med häftig frilla :P


Torsdag, snart fredag igen :)

HEJ

Ja dessa 2 senaste dagar har man nog bara tagit det lugnt så gott man kan. Känner att man verkligen inte får sova så mkt man behöver nu om veckorna, men man har nog bara sig själv at skylla då man iaf sitter uppe till 12 varje dag.. Måste nog bli bättre på de :)

Men ändå, igår var jag iaf återigen på charity shopen och då fick jag lära mig hur man skulle prismärka (alltså vilket pris man skulle sätta på kläderna) och jag fick prova att göra det alldeles själv. Visst låter väl inte så svårt, men ibland är det inte lätt att komma på vad ett plagg kan vara värt och hur mycket man ska ta för det, dessutom finns det en massa regler kring de :P Men de gick nog bra de, ganska bra med lite riktlinjer ibland :) Jag fick lära mig detta för att när hon som e föreståndare på shopen ska på semester så ska jag få ta ansvaret för det med kläderna, hon sa att hon inte riktigt litade på tanterna som jobbar där, eftersom gammla människor oftast glömmer bort saker :P Men då känner hon inte mig, jag e ganska glömsk, men ska göra mitt bästa för att försöka komma ihåg allting :) Dessutom fick jag lära mig kassaapparaten och hur den funkade, vilket var ganska enkelt när man kom in i de hela :)

Jag trivs verkligen där på charity shopen, med alla gamla tanter, de e härliga hela bunten :) Men vissa verkar vara i ganska dåligt skick om man säger så, vissa kan knappt gå runt verkar det som. Men alla hjälper iaf till så gott de kan. Tror int att så många unga tjejer (eller killar heller för den delen)  vill arbeta som voluntärer. För det första så kan man nog inte då man antingen pluggar eller att man måste ha ett jobb så att man kan försörja sig, vilket leder till att man inte har tid för de. Å de flesta unga människor vill nog ha betalt för det jobb de utför. Men för mig e de mest för att komma bort från huset ett tag å träffa lite andra människor ist för att bara sitta inne om det skulle vara en dålig dag. De e jättekul faktiskt och man får mer energi, dessutom när man får ta lite ansvar och göra lite annat för en stund.

Idag har det dock bara blivit laterier av värsta sort, har typ varit hemma hela dagen och kollat på harry potter :P Måste ju ladda inför den nya filmen ju, som jag definitivt kommer att se på bio här i London. Vet inte när dock, emn ser fram emot den nya filmen :) Ja men ändå, det ändå jag gjorde var typ att gå ner till affären och köpte en hel kyckling som jag sedan hackade upp och lagade till och åt å fixade lunch till imorn på samma gång :) De va mumsigt, tillsammans med grönsaker och vitlöksbröd ;)

Men oj vad allt blev frustrerande idag, det började ganska tidigt då jag pratade med Knäppgöken (<3) inte hans fel dock att jag blev det, men det började då. Sedan byggdes det bara på och på. Å sen så sprack det när den äldsta ungen vägrade äta maten som jag hade gjort, utan började storböla och klaga på allt. Å sedan kom mamman hem och hon gav honom allt han ville ha typ. Vilket jag blev skitirriterad på, men skömmer man bort ungarna så.. Men det sprack då iaf och sedan dess har jag faktiskt mått riktigt bra, just nu e jag lite bubblig och känner mig på topp, ska titta lite mer på Harry Potter nu ja :)


Livet e underbart, spec med en bubblande känsla i magen (även om det inte finns någon orsak :P)

See ya!

Tisdag och regn...

HEJ

Idag har det då varit en mycket regnig tisdag här i england. Tror att vi börjar få värre väder nu efter den soliga och varma första månaden jag har varit här. Förhoppningsvis vänder det om igen och det blir återigen soligt, det behöver ju inte bli hur varmt som helst och så, men lite sol skulle vara härligt :)


Gråa moln på himlen idag...

Men nu för att komma in på någe helt annat så tänkte jag ta upp lite saker som jag har märkt med england under min första månad:

1. Föräldrarna äter sällan med barnen, utan de äter senare på kvällen

2. Ja, det finns knappt några papperskorg i London, det var ett faktum jag och knäppgöken konstaterade när han var här. Ibland är det jättesvårt att hitta en papperskorg, å så får man gå där med skräpet ett bra tag.

3. Engelsmän (iaf de i min familj) är dåliga på att plocka undran efter sig, tex disken då, men även om de tar fram smör eller sylt eller någe till frukostenså plockar de aldig undan det efter sig. De bara ställer sakerna på bordet och på diskbänken och går därifrån.   

4. Här i england så börjar barnen väldigt tidigt i skolan, vid 4 års ålder förväntas de börja lära sig att skriva och läsa... Hm? tycker inte om det systemet, skulle aldrig låte mina ungar (när jag får några) börja så tidigt i skolan.

5. Engelsmän säger tack hur många gånger som helst och frågar alltid hur det är så fort de ser en, och när man frågar tillbaka samma fråga blir svaret alltid "fine". Man e inte direkt mycket med att prata om sina personliga känslor iaf :P

6. Youghurten, det finns inga enliters förpackningar här heller med yoghurt, utan det är små enmåls förpackningar som gäller här det. Lite irriterande. Den största förpackningen som verkar finnas e en halvliter. Kluriga saker de håller på med engelsmännen.

7. Barnen här e bortskämda (iaf de som e medelklass och uppåt)

8. Engelsmän älskar att stryka sina kläder (eller ja får la stryka men de älskar strykta kläder så :P)

9. England har mycket ihopsatta hus. Alla hus verkar sitta ihop i långa gator med hus.

10. Flygplanen som landar på heathrow flyger förbi mitt fönster var och varannan minut :P

11. När det kommer till maten här som man lagar, e allt typ in i ugnen och grilla de.

12. Man kallar middagsmaten för tea (ja, engelsmännen e ju altid förtjusta i te) och typ efterätt eller typ snacks (typ frukt eller nått) för pudding.


Men de va la de jag kom på just nu, säkert någe mer som man typ bara glömt bort :)
Imorn ska man till charity shoppen igen, men nu ska jag bara fortsätta att ta det lugnt :)


Livet e underbart, även trots att engelsmän har konstiga saker för sig :P

See ya!

Måndag igen :)

HEJ

Nu har man varit här i en månad och jobbat i en månad. Å än så länge känns det mesta bra faktiskt. Tiden går väldigt fort fram och när man minst anar det är det fredag igen och man får lön :D Fast lönen den försvinner snabbt verkar det som.. Hm? Undrar på vad? Nä men den verkar gå åt, försöker att lägga undan lite, men går inte så bra. Ska försöka skärpa mig :)  

Bara 11 månader kvar då kan man säga :P Ibland känner man verkligen att man inte orkar det, att man bara vill hem, eller nja iaf bort härifrån. Men ibland och för det mesta älskar jag det här och vill gärna stanna i ett år. Livet har sina upp och nedgångar som i vanliga fall. Men ibaldn saknar man att vara hemma och kuna göra vad man vill utan att vara ivägen. Att grilla e något jag saknar, har inte ätit grillat sedan jag åkte hit... Satt och prata med mamma och de höll på att göra hemmagjord glass, fan va gött :) vill ha, å då vill man verkligen vara där.

En annan sak är att man missar alla födelsedagar :/ Min bror björn har redan fyllt år i fredags fyllde 24, min andra brorsa fyller nu på fredag 21. Sedan fyller både mamma å pappa jämnt i år. Mamma 50 och pappa 60, vilket man missar de stora festerna... hm... Men mamma firar man iaf när man kommer hem den 10 augusti till sverige i en vecka. Ska ha grillfest på lördagen där :) Med pappa vet jag inte hur det blir, men får väl i värsta fall fira honom lite när man kommer hem till jul där sen han fyller ju år dan före lucia (12 dec) så de e int så långt emellan :) Men ändå.. int så kul att missa.

Men det värsta e nog att jag är här när jag fyller 20... Inge kul :/ vill ju ha folk runt om mig som firar mig på den dagen :) Att fylla 20 e ett viktigt steg i livet tycker ja :) Men de e la som de e. Knäppgöken funderade på iaf om han skulle ta sig hit till dess :)

Men nu e de som de e...


Utsikt från mitt fönster :)

Idag har jag iaf haft min först dag på cancer research charity shop, där jag har börjat jobba lite grann i veckorna som volontär och hjälper till lite. Faktiskt intressant och skönt att komma hemifrån lite. Blir ju bara några timmar åt gången å ca 2 ggr i veckan, så det är helt okej :) Kul är det och man träffar en massa goa tanter som har mycket att berätta och hon som är föreståndare där e int så dum heller :) Skönt att träffa lite folk, men blir nog bättre när man kommit in lite i rutinerna där å :) Känns bra att göra någe bra :) Gör ju inte så mkt på dagarna ändå så :P Spec int då de int e fint väder.

Annars leker livet vidare :)


Livet e underbart, å goa tanter e alltid kul :)

See ya!

Genomgång av helgen :)

HEJ

Ja i fredags var man på dagen på IKEA i wembley. Å det såg typ precis ut som ikea hemma å de hade saker som det finns hemma. Så det var faktiskt lite kul att åka dit. Men saken e de att wembley ligger en bit härifrån ch det tar ca 1 h att ta sig dit. Men det var det värt det för denna gång, men inget ställe man kommer att åka till ofta direkt :P Var där med 3 andra aupairer och vi gick runt och kollade lite och sedan såklart åt vi där :P Men då jag inte tycker om köttbullar så bidde de fisk ist :P Sedan köpte man ju också en påse Alhgrens (mums) å sen en påse med knäckis (också mums) :P


 
På kvällen så åkte jag till hyde park där jag mötte upp med 2 av de aupairer jag hade varit med under dagen. Vi åt lite sedan blev det utgång. Först till något ställe som jag inte kommer ihåg vad det hette, men vi var inte där alls typ, va inget ställe för oss. Sedan gick vi till Zoo bar på leicester sq. Men saken va det att vi inte hann vara där inne så länge, då för vi skulle ut å möta upp en annan aupair där utanför och vi frågade vakten om de var okje om vi gick ut och det var okej, men sen när vi skulle in så kom en av oss inte in igen och vi var tvungna att gå därifrån. Så det blev en pizzaslize och lite prat, sedan hemgång. Kom väl hem runt 3 på natten tror ja. Men Leicester sq ligger en bit bort från där jag bor. Men det var min fredag det :)


Det var en hel del poliser där vid parken, kunde kanske bero på att det var en konsert som höll på där inne å, dessutom e de en hel del personer ute på en fredag kväll :) Bra musik iaf på konserten, man kunde ju höra utifrån ;)


På lördagen så blev det att jag åkte iväg till Hampstead heath (en park) och kollade på "sweden on stadge". Man firade att sverige hade tagit över ordförande positionen i EU typ. Å det var artister som miss li och Benny andersson (från abba) och med sig hade benny; Tommy Körberg och Helen Sjöholm :) De två å miss li var bäst :) tycker iaf ja, Benny var lite tråkig, inga abba låtar utan bara gammal folkdanslåtar å sånt skit va de typ. Jag var där med samma gäng jag hade varit ute med dagen innan :) Men det som sagt helt okej där. Dock va de lite drygt när jag skulle ta mig hem... När jag väl hade tagit mig till hammersmith från där jag var, så kom inte bussen. Å det var en ganska lång bit hem, så jag visste inte vad jag skulle göra. Men tillslut hittade jag en anna buss som gick till mortlake, vilket inte var långt därifrån.. Men ändå från parken och hem tog det 3 h! Jävligt drygt. Så kom hem runt halv 1 typ.


Först var det miss li (var några innan henne, men jag kom inte dit innan henne :P)


Sen någon acapella grupp från England, de var ganska tråkiga.. Vissa sjöng falskt å tyckte ja.


Men det som gjorde dem lite bättre var denna killen, som beatboxade. Han var gäst med dem denna dag och han var skitbra liksom, så han gjorde det mkt bättre. Ni skulle ha varit dör och hört honom :)


Sen kom BENNY :P Å höll typ på i 2 ½ h :P


Med sig hade han då Tommy Körberg (som fyllde år tror ja? :P) Å sen den sjönsjungande Helen Sjöholm, hon har en sån otrolig röst :) Å hon sjöng du e min man på eng å ;)
 
Nu idag (söndag) har jag inte gjort så mkt... Typ sovit bort halva dan och sedan begett mig till richmond park där jag åt sushi :) Mums ;) Å tog det allmänt lugnt och läste ut min bok :) Kom sedan hem igen vid ungefär halv 9 (min tid) å sen så har jag bara varit här hemma och tagit det lugnt. Känner dock mig väldigt seg idag och att jag har lite huvudvärk.. Hoppas att det blir bättre snart.

Dessutom så var det inte så kul idag. Den yngsta ungen fyllde typ år i fredags och de hade kalas för honom idag. Så det första jag möts av när jag hade kommit halvvägs ned till nedre våningen var det äldsta barnet som när jag sa hej, sa att jag inte skulle komma ner så det hade kalas... Det sårade lite tycker ja.. Eftersom jag bor här och ska inte bli behandlad så. Men jag orkade inte med utan smög ut genom dörren och gic till parken ist. Men det var dåligt av honom, man känner sig inte direkt välkommen då. Men men.. Man fick ju iaf lite stöd från min knäppgök <3 tur att du finns där :)


Tur att man har parken :) Den e som ett andra hem :)


Livet e underbart, när man känner sig välkommen, vilket jag inte gör just nu.

See ya!

Fint väder idag igen så kunde inte undvika poolen :)

HEJ

Igår va jag bara tråkig och gjorde inte så mkt. Mest latade mig bara och tog det lugnt här hemma. Kolla på någon film och fixade lite. Men såklart blev det lite Richmond Park på kvällen efter att jag hade slutet. Tror det har blivit en vana och lite av ett avslappnande moment efter en jobbdag :) Så skönt såå :)

Idag har jag därimot inte bara latat mig :P Efter att jag hade droppat av ungen i skolan gick jag hem och packade väskan med badkläder och drog till Poolen i old deer park i Richmond igen :) Helt underbart väder och underbart i poolen, svalkade skönt :) Jag simmade runt i ca 1 ½ h totalt och lika länge låg jag och läste typ och sola, så nu har man ju lyckats blivit lite brun iaf :P haha, men idag användes lite mer solfaktor så man blev ju int röd å stekt iaf :P Men som sagt så var jag vid poolen ca 3 h och sen gick jag runt och kollade lite i Richmond och köpte körsbär, skitbilliga och jättegoda :) Kostade ca 20 spänn för ett halvt kg :) Så det var mumsigt ;)
En liten del av Richmonds gator :)

Sen nu på kvällen såklart Richmond Park :) Jag har bestämt att om jag inte sitter barnvakt eller har någe annat för mig efter att jag har slutat vid 7 så ska jag åka dit en stund. Brukar bli till ca 8-halv 9 beroende på om jag cyklar runt eller sitter å läser bara :)


Livet e underbart, men saknar dig min knäppgök tur att vi typ pratar varje dag <3

See ya!