ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Ladda batterierna ^^

Igår kände jag mig duktigt. Jag gick upp tidigt och körde en massa tvättmaskiner. Jag åkte iväg och inhandlade en dammsugare och en hårtork - Precis va jag behövde ;) Sedan for jag till Almunge och jobbade från 14.30-22. Efter det kände jag att jag behövde åka hem till landet för att ladda batterierna lite ^^ Dels det och dels för att undvika att få en till parkeringsbot ^^ Kan ju säga såhär.. det finns inte så gott om gästparkeringsplatser så ställde mig på en plats där man behövde spec tillstånd - dagen efter satt den där fina lappen på rutan :P haha

Idag har jag också varit duktig. Jag har pluggat och sedan har jag städat rummet. Fick användning av dammsugaren ^^ Nu har jag utrotat mina dammråttor ;)

Bidde den här krabaten ^^

Lussebullar :)

Det börjar ju närma sig jul och med tanke på att 1:a advent är imorgon har jag bakat lussekatter :) Plus det faktum att jag kände att jag hade tid just idag till de ^^ Blev väldigt lyckade enligt många i korridoren ^^ Tog ett familjerecept som jag vet brukar bli väldigt goda :) För den som skulle vilja ha det, varsågod:

Lussekatter (30 st)
200 g margarin
5 dl mjölk
1-2 paket saffran (rekommenderar 2 =1 g)
50 jäst
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
1 kg mjöl (ca 1,5 l)
Russin + helt ägg till pensling

Man smälter margarinet i kastrull och tömmer sedan i mjölken och värmer tills det är fingervarmt (37 grader) och tömmer sedan i saffranet i blandningen för att man ska få den mesta av smaken ur den. Man smular jästen i en bunke och tömmer sedan i mjölkblandningen och rör om. Efter detta så har man i socker, salt, ägg och hälften av mjölet först, sedan tömmer man i mjöl allt eftersom och bedömmer själv när man anser att degen är fast nog. Den ska inte kleta och det går åt ca 1 ½ l mjöl till detta.

Låt sedan degen jäsa i c 20-30 min.

Efter det så dela upp degen i 3 delar och av varje del ska det bli 10 lussekatter. Rulla iordning lussekatterna och lägg dem på plåt med bakpapper på. Låt dem sedan jäsa i ytterligare en ca 50 min. Sätt igång ungen på ca 175-200 grader, när de e ca 15- 20 min kvar av jäsningstiden.

Sätt dit russin och pensla med ägg och sätt in i ungen i ca 5-10 min. De ska vara lite bruna, då e de klara.

Ät och njut ^^

MÅÅÅÅLL ^^

Mitt lag och jag spelade match mot Tiunda i Allianshallen nu på kvällskvisten. Tyvärr förlorade vi med 8-7 :/ men de va int för att vi int kämpade gärnet. Första perioden var hemsk från vår sida och det var här vi släppte in de flesta av målen vi släppte in, men sen i andra så kom vi igång :) Det var även i andra perioden som jag gjorde 2 mål ;) FAN VA HÄRLIGT ^^ Jag brukar annars aldrig göra mål på matcher och har gjort typ 2 mål under min innebandykarriär (på matcher då såklart), dels för att jag aldrig brukar få till skotten och dels för att jag är back. Men idag var verkligen min dag och jag fördubblade mina gjorda mål genom tiderna - på en kväll ;) Jag e så stolt :) Hoppas att de fortsätter sähär ^^

Leave me alone

Have I ever given you any reason to make you think I want you back?
I haven't seen you for a very long time, and I'm not planing on it.
I'm not interested in friendship or anything else for that matter.
You need to accept what you've lost and move on with your life.
Leave me the fuck alone!

Att bo i en igloo!

Det börjar närma sig vintertid med snö, slask och kyla nu med en ordentlig fart. Det har redan blivit mörkt och solen är ett sällan skådad ting på himlen om dagarna. Snart blir det skridskobana på gatorna när graderna sakta kommer gå mot minus. Tillslut kommer även de där 30 minusgraderna att komma och dubbla klädlager kommer inte att räcka till.

Att mörkret är här har jag ingenting emot. Det blir en mysig atmosfär och att endast ha en liten lampa tänd i ett hörn gör att man känner sig riktigt lugn. Visst kommer snön snart att lägga sig på marken och lysa upp, men jag har ingenting emot om den håller sig borta ett tag till. Jag har alltid gillat mörkret, det är en sån härlig känsla av ro och stillhet den ger.

Kylan däremot skulle jag inte ha något problem att packa ner i en väska och sända någonstanns långt bort. Jag tror att frysa är den värsta känslan jag vet. Hellre för varmt, än för kallt. Dessutom att jag bor i en igloo, gör inte saken bättre. Det är nog ganska konstant under 20 grader i rummet och när man är van att det är runt 24 grader så ligger man lätt och huttrar lite.

Isn't it ironic?

När man ser denna överskrift kommer man ju osökt att tänka på alanis morisetts slagdänga med nästan samma namn och börjar genast nynna ett par verser eller två. Tro mig, i mitt huvud går denna på repeat. 

De här med ironi och sarkasm har jag väldigt lätt för, både att utsätta folk för och snappa upp när folk använder sig utav det. Men det är inte alla som har det inbyggt i sig själv att känna igen den underbara konsten att vara ironisk och det märks tydligt. Det är en ganska härlig känsla att kunna driva med folk utan att de vet av det, men egentligen är det rätt elakt. Vi har väl alla en liten djävul inombords som längtar efter att få komma ut. Ironi och sarkasm kan också handla om att bjuda på sig själv samtidigt som man försöker göra detta på någon annans bekostnad.

Det är bra att kunna bjuda på sig själv och det gör ju livet lite roligare. Kan man driva med sig själv, så gör det inte så mycket om någon annan driver med en. Man känner sig mer säkrare i sig själv om man känner till sina svagheter. Men sen är det ju så att folk kan ta riktigt illa vid sig, men då har de inte lärt sig ännu. Men alla e ju inte fulländade ;)

Smile, be happy, enjoy life to the fullest ^^

Idag e det dags för match kl 18 i hallen :) Har inte ännu lyckats gjort så mycket idag, så kan vara bra att komma iväg och röra lite på sig ^^ Sen dessutom e de ju kul att spela match :)

För att komma till någe helt annat så har mitt ena ben blivit helknas på sistone, spec när jag sitter i skräddarställning. Det är mitt höger ben som jag har fått problem med. För det första får ja ont i höften, tror att jag har varit dålig på att stretcha höftböjarna. För det andra så har det börjat knaka konstigt i knät på utsidan när jag sitter så här. Känns helskumt och vet int va jag har gjort. Gör dock int ont. Men man blir fundersam. Egentligen är dock hela min kropp knakelibrak. Rygger knackar och brakar den å, å lika så benen, foten och handlederna. Man e la sån som person ^^

Natalie's rap ^^

Losing you ^^

Ja å Jenny som spelade in en fantastiskt fin låt för ett bra tag sen ^^

The lonely island ^^

De här killarna e grymt sköna ;) Lyssna ordentligt på texterna ^^

'

Saker jag borde köpa...

1. Dammsugare - Dammråttorna har nästintill börjat dansa hambo här hemma hos mig. De har byggt ett bo under sängen och har även börjat slagit upp läger vid ytterdörren. Från tid till tid gillar de även att spendera sin fritid genom att glida fram över golvet och ställa till med trubbel. De blir endast fler och fler och jag börjar frukta att de börjar få för mycket makt. Har sett enstaka dammråttor attackera min mobil, jag tror de föröker att sabotera för mig.

2. Hårtork - Då jag spenderar minst 20 minuter i duschen varje morgon hinner aldrig mitt hår torka innan jag beger mig till skolan. Detta leder till att håret är blött och nu när det börjar närma sig minusgrader, kommer jag inte längre vandra runt med hår på huvudet, utan en massa isdreads. Jag tänkte att en lösning på detta kunde vara att spendera 5 minuter till att leka carola framför hårtorken, för att slippa se ut som en levande istapp när jag väl kommit till plugget.

Why? - Because I said so!

Some things are just not meant to be. Some things are destined to never work. Some things will level themselves out. You and I are like that. Your strengths and my weaknesses will cancel eachother out or they will destroy us even further. I'll bring you down to earth and you'll knock me over and push me even further down. Eventhough your only wish is to see me fly. Some people aren't made för eachother. We aren't. We'll never be.

Känner mig lika koordinerad som en elefant ^^

Haha, vi håller typ på med rörelser till musik i skolan just nu och man ska hitta takten och göra övningar till musiken. Jag känner mig inte direkt duktigt på detta då jag inte är direkt koordinerad ^^ Jag e van med innebandyn och inte att fjanta runt till musik och göra knasiga rörelser, jag känner mig verkligen fjantig ^^ Men de e la sånt man får ta här i livet och man får la bjuda på sig sj iså fall ^^

Horror movies

Behöver jag säga någonting annat egentligen?! Varför ska man titta på dessa typiskt amerikanska skräckfilmer för? För det första blir jag alltid så irriterad och frustrerad på de idiotiska ungdomarna (som för det mesta är med) för de ska alltid gå iväg själv och blir såklart mördade. För det andra så slutar dessa filmer aldrig lyckligt (inte för att det är ett måste) och oftast så har de också ett väldigt konstigt och abrupt slut. Typ att "den onde" går som vinnare ur det hela. Men de e den första poängen som jag försökte få fram som jag mest blir irriterad på...

Jag menar, ser man någonting som verkar konstigt eller läskigt, så går man la fan inte närmare för att kolla lite extra, för att sedan såklart bli mördad. Dah! Eller ser man ett lik flyta i vattnet, int fan sträcker man sig efter det eller hoppar i vattnet SJÄLV, spec när det är jävligt grumligt. Man går väl och hämtar någon annan eller ringer polisen?! Gah! Så frustrerande att man sitter och skriker på tv:n när man tittar ^^

Den här "råkade" jag se på ikväll:

Matmässa i stockholm :)

Idag har jag varit iväg till älvsjö och gått på matmässan "mitt kök" tillsammans med mammsen och kent :) Har provsmakat en massa mat och även lite olika viner ^^ Så nu e man mätt och belåten :)Nu får det vara som de e ^^

Imorn ska jag hålla föreläsning om KOL och astma och de rekommendationer som finns kring fysisk aktivitet för dessa sjukdomar. Det känns som att jag utövar korvstoppning just nu för att lära in mig allt som jag behöver kunna. Får se hur många som får ut något av föreläsningen. Jag menar hur ska man kunna känna sig säker på ett ämne man endast har läst/skrivit om i 3 dagar?! Dessutom ska man stå där helt själv och se ut som en hej kom och hjälp mig. Jag vill sjunka genom jorden. Men de ska nog gå bra :P

GGAAHH!!! ^^

Två härliga videor om katter ^^I have a good feeling, and I'm gonna go with it ^^

Jag har haft en bra känsla hela dagen, eller hela veckan hittills faktiskt. Jag mår riktigt bra för tillfället :) Hade en svacka förra veckan då jag var nere i en "downperiod", men nu e man uppe och svävar bland molnen igen ^^

Rapportskrivande på hög nivå..

Idag har dagen spenderats med att skriva rapport med min grupp i skolan. Ändå från 8.30-16.00 satt vi och skrev och skrev och skrev.. Så nu e man lagom trött ^^ Men är stolt ändå att vi lyckades få ihop 10 sidor med vad som enligt mig är ganska relevant fakta ändå. Men nu återstår det att se vad läraren tycker om de och hur mycket bastning man får ^^ Men är nöjd med tanke på att det endast har varit ett en dags arbete och att alla bidrog med sitt :) Nu ska jag bara slappa resten av kvällen ;)


De e så mysigt nu när de börjar bli mörkt ute :)

5 bästa tips på hur man skämmer ut sig offentligt på bästa sätt

Här kommer den lovade uppföjningen av de "5 bästa tipsen". Jag har verkligen satsat allt och gnuggat mina geniknölar för att ge er de bästa av de bästa man kan få. Så idag tänkte jag att jag skulle dela med mig av hur man gör bort sig som bäst när man vistas på offentliga platser. Detta kan alltid komma till god hands, då man aldrig vet vilken situation som dyker upp runt hörnet.

1. Här är en klassiker. När du ska åka buss, sätt dig inte längst fram eller längst bak, utan placera dig ungefär i mitten. Där kan alla se dig ungefär lika bra. När du väl sitter där och bussen kört iväg från busshållsplatsen, då ställer du dig upp. Sedan tar du i ändå från tårna och börjar sjunga "stockholm i mitt hjärta" (nationalsången går också bra) och agerar allsångsledare på bussen, genom att gå fram till folk och erbjuda dem din hårborste som mikrofon. Se till att peppa på folket ordentligt och få dem att sjunga med. Helst ska detta utföras när det är som mest folk på bussarna. Effekten blir mycket bättre då.

2. Sätt på dig en folkdräkt. Om du nu mot förmodan inte har en folkdräkt hemma. Sy en egen variant av hur du tror en folkdräkt ser ut. Välj ett ställe mitt i stan där det finns mycket folk. Ställ dig sedan mitt bland allihopa och börja dansa folkdans. Ensam. Öva inte innan, utan kör på känsla. Undvik musik, detta kommer bara att distrahera folk från dina fantastiska rörelser.

3. Ställ dig i en folkfylld galleria och skrik allt du har "japanerna anfaller, japanerna anfaller, ta skydd". Det ska verkligen höras. Låt sedan som en siren för att verkligen förstärka effekterna av det som håller på att ske. Vifta sedan vilt med både armar och ben när du springer därifrån för att ta skydd.

4. Gör ett besök på en karaokebar och be om att få sjunga bä bä vita lamm. Efter att du sjungit klart berättar du högt i mikrofonen att du tyvärr inte kommer att skriva några autografer ikväll. Var allvarlig och poängtera detta tydligt.

5. Gå fram till en polis på stan. Va berusad, men agera som att du inte alls druckit en enda droppe. Försök sedan att serenera polisen med att sjunga "polis polis potatisgris" högt och tydligt. Blinka gärna vilt med ögonfransar samtidigt. Se till att det är mycket folk runt omkring dig för att detta ska lyckas.

OBS tipsen kommer från säkrade källor. Bör utövas när tillfälle ges.

Fredag 4 november 2011 ^^

Kära läsare (alla 2 av er - varav en är jag),
Jag tänkte ta å börja ge lite tips här i bloggen. För att jag vill sprida min brillianta kunskap vidare till er mindre tusamma. Å då det börjar bli så här tråkigt, kallt och mörkt ute tänkte jag ta upp mina 5 bästa tips på hur man värmer sig såhär i den snart kommande vinterkylan: 
 
1. Gå in på stadens bibliotek, leta upp sektionen med de dyrbaraste böckerna. Slå läger där. Ta med tändstickor eller tändare, båda två fungerar lika bra. Lägg böckerna i en hög och gör upp en brasa. Det blir härligt och varmt.

2. När väl biblotikarien upptäcker dig. Spring som satan. Det finns ingenting som en springtur att göra en varm när man fryser.

3. Om du dock har för mycket respekt för antingen böckerna eller biblotikarien, eller saknar ett biblotek i närheten kan du i stället hyra en björndräkt eller annan kostym i form av ett skräckingivande djur. Sätt på dig dräkten. Gå ut på stan. Helst på en lönehelg. Spring efter folk och skräm dem. Själva dräkten kommer definitivt hålla dig varm. Men detta kommer även vara väldigt roligt. Tills polisen kommer efter dig. Men utifall detta sker. Spring.

4. Om du har tråkigt någon dag och känner dig lite fryssen, kan du testa på bilsurfing. Friktion = varmt. Du tar ett rep. Binder fast det på en bil när den står vid rödljus eller dylikt (se till att den står stilla). Binder fast andra ändan i en bräda som du sedan kommer att ligga på. Därav namnet bilsurfing. Se till att lägga dig på brädan och njut sedan av åkturen. Obs eventuella brännmärken kan uppstå om du vid något tillfälle hamnar utanför brädan. Dock blir de ju genast mycket varmare.  

5. Om bilisten upptäcker dig (antingen innan du far iväg eller efteråt) och blir förbannad. Starta slagsmål. Det finns ingenting som att agera slagskämpe att få dig att bli varm.

Obs alla tipsen är baserade på beprövad erfarenhet och anses vara väldigt effektiva.


Återkom igen för mina 5 bästa tips om hur man skämmer ut sig själv offentligt på bästa sätt.

Lära sig spela gitarr ^^

Haha ^^ Oh ja, de här kan bli kul ;)Fick rekommendationer av en kompis på en sida där man kunde lära sig spela gitarr och jag tyckte den sidan va jättebra och helt gratis också :)

www.justinguitar.com

Egentligen tror ja la int på sånt här, men lite intressant fakta står de ju iaf ^^

Veckohoroskop - vecka 44

I början av veckan kan du bli varse hur någon relation visar sig vara långt mer komplex än den först verkade, och vid en första anblick kan det verka stört omöjligt att tråckla sig ur den. Kanske döljs för mycket, eller lämnas outsagt. Kanske har du gått för långt i att försöka vinna någons hjärta som faktiskt inte alls lägger märke till dig. Men veckan medför också klarhet, och istället för att bara lägga dig ner och acceptera saker, får du ett oväntat energitillskott som bidrar till att du får kraft att lägga fram dina synpunkter. Självförtroendet är plötsligt mycket högre, särskilt som du inser att du har förbindelser med inflytelserika personer och andra tillgångar som kan vara till god hjälp. Du eftersträvar att vara så oberoende som möjligt, och nu uppenbaras plötsligt nya möjligheter att skapa det oberoendet.

Trying to pick my brain is like trying to defuse a bomb at the last second, it's kinda doomed...

I give it up now. I will surrender. I will try to push those thoughts away. It's good now. I will except it. I hear you. Will never mention it again.

Keeping it simple!

Trying to make the best out of a good advice from a good friend. Not following it completly though. Babysteps ^^