ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

I think I'm gonna go for it ;)

Hejsan hoppsan idag är det tisdag och solen skiner och man blåser nästan bort när man går ut :P Själv spenderar man mest tid inomhus och pluggar inför morgondagens tenta i invärtesmedicin. Just nu har jag dock tagit en lång paus och känner mig väldigt omotiverad till fortsatt plugg just idag. Tyvärr så kommer jag nog behöva sätta mig igen och läsa igenom min ooo så intressanta sammanfattning (eller int) minst en gång till idag..

Men en rolig nyhet är att jag har blivit erbjuden ett studentrum inne i stan (i flogsta), så om jag får det så blir de blir förmodligen av att flytta dit i början av augusti :) Dock så har jag mina funderingar... Men jag känner samtidigt en väldig längtan att komma bort här hemmifrån och bo lite närmare staden, så tror nog att de e rätt beslut att flytta. Dock så är det ju ett studentrum och man måste dela kök med 11 andra pers :P men eget badrum med dusch och toalett får man iaf och det e la det som är viktigast för mig iaf, eftersom jag duschar varje morgon :) Så får se, ska fundera någon dag till och sedan förmodligen säga ja och hoppas på att få de ^^ men jag vetefan hur det kommer att gå med matlagning å sånt där, haha :P Kommer iaf behöva bli lite mer social av mig om jag ska klara av att bo där :P Men de e tur att man har sitt eget rum där man kan stänga in sig i ^^

Grönan :)

Var iväg till gröna lund idag tillsammans med Mammsen och hennes karl Kent och sedan å jenny :) De var mammas jobb som bjöd och man fick åkband och allt av dem och det var väldigt trevligt stämning å roligt att få åka lite karuseller :) De var ca 250 st från sales support (inräknat med familjer) och vi kom in vid vip entre å allt ^^ 
 

Lite radiobilar e la ett måste ;)


Popexpress min favorit :P Här tillsammans med Kent ^^


Jenny å Kent som åker bergodalbanan twister :) Själv åker man inte berodalbanor å sånt som går upp i luften :P Jag vill gärna hålla mig på marken ;)


Vann en flaska med choklad på första försöket ;) På turnumret 15 såklart ^^

Just thoughts...

I'm too brave too be scared and I'm too scared too be brave.. I'm too smart too be dumb, and I'm too dumb too be smart.. I overanalyze every move and can't enjoy the day without thinking about tomorrow... I wish, hope, dream and talk, but I never act upon it..

The only thing I think of right now is to go up to you and tell you everything. But I'll never do it.

I know myself well..
I'm never gonna tell..

Just sitting and watching the days pass by, soon...

Jag sitter här på kvällskvisten och har ont i huvudet och nacken.. Jag har problem med min vänstra axel och har haft det hur länge som helst nu känns det som. Det är ungefär som att den hänger löst från kroppen, så känns det som. Men har inga funktionsförluster eller så, utan den fungerar som normalt. Börjar fundera på om det är något med skuldran och musklerna kring den.. Ska nog ringa vårdcentralen se om man kan få tid hos någon som kan sprida lite ljus på tillvaron.. De går fan upp och ner den här smärtan, men nu är den värre än någonsin. Tror jag blir galen ibland...

A glance at you and I'm caught ^^

Jag känner mig rätt lycklig för tillfället :) Känns som att allt går som jag vill och som att jag kan nå alla de mål jag har för tillfället. Det finns väl vissa saker som jag skulle vilja ändra på såsom att inte vara så feg utan våga ta för mig i livet.. Men annars så verkar det gå min väg och även fast jag inte får allt just nu så kommer jag att nå dit någon gång :)

Jag hoppas just nu på att få flytta in till stan till hösten, ev så kommer jag och min kompis flytta ihop i en lägenhet. Men de som är svårt är just att hitta en lägenhet och det kommer att vara svårt, men förhoppningsvis så kommer vi lyckas att hitta någonting som passar :) För just nu känner jag verkligen a craving att flytta ^^ Jag vill komma härifrån och närmare staden så att jag kan delta mer i "studentlivet" m.m. Visst det kommer att kosta, men de kommer det att vara värt. Man måste få ställa sig på egna ben tillslut och det känns verkligen som att de e dags nu :)

Studierna går också bra, har påbörjat den sista kursen innan sommarlovet nu och allt bara rullar på :) Ska bli så underbart skönt, men kommer att sakna skolan lite faktisk :) Inte själva pluggandet dock, utan mer umgänget och det sociala det man får utav det, alltså kommer sakna klassen lite ^^


You're fucking perfect.. to me!

Don't know what I did to make you turn away
Don't know what to do to make you stay
It is hard to see you at a distance where I can't touch
You don't look at me the way you did and I hurts to much
If only you could tell me why
Maybe there wouldn't have to be a goodbye  

I wish I had the guts to tell you how I feel
But deep down inside I know this ain't real
You are made by me, you are my creation
You are nothing but a figure of my imagination

After all said and done I lie here.. still wishing and wanting you to be mine, and mine only!

Idag har jag skrivit ortopeditentan och det kändes faktiskt helt ok, så tror nog att jag klarade mig rätt så bra :) Håller tummarna på de iaf ^^ Men man ska aldrig misstro magkänslan, den har aldrig haft fel hittills ;)

Efter att tentan var skriven idag mötte jag upp jenny på stan och vi gick å gymmade på friskhuset där jag vanligtvis tränar :) Sedan så bidde de ett besök på polishuset där jenny skulle skaffa sig ett pass till dess att vi ska åka till italien ;) Längtar (hoppas att de blir någe iaf ^^), efter detta drog vi till boländerna för att fördriva tiden lite genom att leka lite huliganer i olika affärer :P Sedan bidde de mat på ikea :) 

Efter detta nådde vi äntligen slutmålet med dagen - gå å kolla på nya pirates filmen på bio ;) Å måste säga att den var riktigt rolig och bra. Absolut sevärd :)

Tenta ångest..

Jag tror verkligen att min hjärna har tagit semster eller snarare sommarlov redan nu ja.. Känner mig helt omotiverad till att lära mig nya saker och till att i överhuvudtaget plugga på kvällar och fritid. Detta är dock inte så lyckat med tanke på att jag har tenta nu på fredag och att jag har en till kurs innan det är sommarlov på riktigt!..

Så de blir la att försöka så igång den på någe sätt, tex med ett jättelångt pass pluggande imorn typ :P haha. De blir att sitta långdag och fiffla med mina sammanfattningar om allt :P Se om någe sätter sig i huvudet. Men annars bidde de la helt enkelt att göra om de eller nått. För jag har råd med en omtenta även då ja verkligen int vill ha någon då jag känner att jag bara vill ha allt överstökat så att sommarlovet bara blir helt enkelt ett sommalov där man kan njuta av fint väder å en massa annat och slippa bry sig för mkt om skolan :)

Just idag har jag väldigt stor ångest inför tentan faktiskt. Vet inte om jag kommer att klara den eller int.. Känns frustereande med en massa saker man måste få in.. En del är självklara saker, men ibland är även de mest självklara saker inte alltid så klara... Hm!! Å sedan en massa detaljer å namn på saker å ting har jag svårt med :P

Men ska nog se att allt ordnar sig tillsist och att jag klarar tentan.. Har ju aldrig lyckats blivit underkänd hittills, så ska la försöka upprätthålla de nu å då dessa 2 sista kurser. Så imorn och på tors bidde de stenhårt plugg ;)

Måndag - and the day starts with an operation ;)

Nu e de vardag igen och pluggandet har nu tagit fart.. iaf lite grann :) Men man måste ju får lov att starta lite långsamt för att sedan arbeta sig uppåt :) Vi har en ortopedikurs nu för tillfället och vi har en tenta på fredag.. Ohh ser verkligen fram emot den.. eller inte.. :P

Men det har varit en riktigt intressant kurs och idag så har vi tom fått se en riktig operation idag. Det var en man som skulle sätta in helproteser i båda höfterna. Å hur läkarna höll på att banka, slita och skära i de där benet :P De va faktiskt riktigt häftigt att se ;) Gör gärna om de även fast det var lite äckliga bitar ibland, som när de såga av höftkulan, gröpte ur benet och höll på att vrida och bända lite ^^

Men de roliga på kursen e typ slut nu iaf, har 2 föreläsningar imorn och sedan på fre smäller det som sagt. Hm.. tycker inte om de. Vill verkligen klara de här 2 sista kurserna nu å så att jag verkligen kan ta ett långt å härligt sommarlov utan att behöva tänka på plugget å omtentor å så :)Summer breeze and light cool air
Please will you take me away from here
To a place yet to be seen
Nowhere that I have ever been
Flowers growing soon will be outbloomed
I have this feeling I am doomed
Need to get out, need to fly
So it is my turn to say goodbye

Grillat e godast ;)

Ja idag är det lördag igen :) Älskar helgen, så skönt att känna att man bara kan slappna av.. eller? :P Haha, egentligen har jag en massa att göra, jag borde plugga inför tentan som kommer på fredag nästa vecka och sedan skriva klart min rapport, där man tydligen fick ändra den efter ett seminarie vi hade?!.. sedan som idag har jag även jobbat 7-16, vilket gör en supertrött. Men idag blir det inte att lägga sig tidigt ;) Utan idag är det eurovision song contest :)

Just nu sitter jag inne, även då det e relativt fint väder ute, och väntar på att få lite grillat kött i magen ;) Det är mamma som leker grillmästare dagen till ära, annars är även jag en riktigt bra grillmaster ^^ Som rubriken av detta inlägg lyder så e grillast godast, å de e riktigt gott, sen beror de ju å på vad man grillar såklart ;) Grillspett e alltid någe som går hem :) Då får ju alla grilla de de själva vill å man får grillat sj å så man kan int klaga på grillmästaren om köttet skulle bli "någelunda för bränt" eller att "kyckligen ser rå ut", för då får man stå sitt eget kast och fixa det sj ;)


I väntan på grillat ;)

Nya glasögon :)

Idag fick jag hem mina nya glasögon med lite högre styrka än förr, nu har man -4,0 och -3,5. Känns ovant å lite obekvämt, men de gosar nog in sig inom sinom tid ;)  

Uppsala - tyvärr men jag e trött på dig nu!

Jag känner verkligen att jag har tröttnat på Uppsala på senaste tiden. Efter att ha varit uppe i Falun så känner jag att uppsala har blivit uttjatat. Har bott här hela mitt liv och det har alltid varit detsamma. Jag vill andas nu luft i mina lungor, se en annan scen. Vill ut å fara och resa, det behöver int vara utomlands.. Utan bara byta miljö, tex åka någon annanstanns i sverige eller så fungerar å bra :) Synd att man inte hade mer pengar än vad man har bara.. Tur att man kommer jobba i sommar så man tjänar ihop lite pengar så kan man göra lite skoj för de ;)

Otur e ju dock att man e bunden här iaf i 1 ½ år till då man pluggar i denna studentstad.. Men snart är det sommarlov och då behöver man inte hänga där så mkt :P


Helt orelevant MEN slänger in en bild på moi och brorsans ena kissemiss ;) haha

Träning

Ja nu har man kommit igång med träningen igen iaf efter de 6 veckor man spenderade i Falun. Förra veckan bidde de 2 utespringningar och 1 gymbesök :) Denna veckan har det hittills bara blivit 2 gymbesök, men de e ju bara tisdag ;) Imorn bidde de nog att tat lugnt, ev springa lite här hemma och på torsdag blir det å lugnt, men springning om jag int gör de på ons å sedan på fredag bidde de springning tillsammans med brorsan hos honom :) Så de har kommit igång ordentligt nu och det ska fortsätta.

Hade verkligen saknat gymmet och jag älskar verkligen att vara där när jag är där :) Brukar ungefär bli 20 min på löpband som uppvärmning å sedan ca 40-60 min maskiner för arm, ben och bål när jag e där. Jag vet att man ska vila lite mellan varven å så å att två dagar i rad för samma muskler int e bra, men de e bara så kul att gå dit å man känner sig lite nyttig :P Men vet int om de blir någe mer gym denna vecka.. Ev på tors om jag skippar springning på ons å tors. Så får se :)

Jag har verkligen upptäckt det att när mna rör på sig och tränar så äter man bättre, detta kanske flera av er känner till och jga har min teori till detta (ev int min teori, då jag int vet om någon lagt fram den förr ^^ men..) de e att när man äter onyttigt tex choklad och sånt så frisätts endorfiner och man mår bra, och alla vill ju må bra så man fortästter att äta. Men när man tränar så frisätts endorfiner genom detta och då behöver man inte längre äta en massa onyttigt för att känna den där lyckoruset :) Man mår bättre av att träna och behöver dörför int skräpmat. För jag kände verkligen att när jag var i Falun så åt jag en massa skräp då jag inte tränade och nu när jag e hemma så tränar jag å äter en massa mindre skräp än förr :) Visst såklart lite blir de ju alltid å favoriten e mörk (70 %) choklad ^^ MUMS ;)


I'm a chocoholic :P

Resfeber ^^

Jag hade som nyårslöfte detta år att jag minst skulle ta och besöka 2 länder/städer där jag aldrig har varit och det känns som att jag är på god väg :) Ska förmodligen fara till italien den 16-19 juni tillsammans med Jenny och delar av hennes familj :) Å sen ska jag tvinga med mamma till Paris någongång i ett par dagar iaf när hon har semester. Å nu funderar jag starkt på att åka iväg till Berlin i ett par veckor i augusti :)

Jag vill bara ut och resa och se världen, men mest va europa har att erbjuda :) Men de blir mkt jobb i juni och juli förmodligen, så jättemkt resande kommer nog int hinnas med, men lite iaf ;)


Fucking tired!

Usch känner ingen lust för någe alls just nu, blir bara irriterad att får skulden för allt ibland. Visst att man gör fel e fan int perfekt, men ibland måste folk se de å. Allt bara känns så jävla skumt å knas! :S

Jag blir å irriterad och sur på mig själv då jag är en jävla fegis när det gäller vissa saker och dessutom då jag verkar vara helt jävla socialt okapabel till viss mån. Jag fattar inte varför jag inte bara kan gå upp till dig och säga som de e. Men nej då, de finns någe som alltid hindrar en...  Men bara någe som mitt huvud kommit på, ett hinder som egentligen inte finns där. Fan!

Jag vill inte gå å lägga mig, vill bara att fortsätta att sitta uppe för att skjuta upp morgondagen, den kommer för fort när man sover. Men på samma gång vill jag vara utvilad tills imorn. Men jag är trött på skolan nu och vill mer än gärna bara skita i allt och ta sommarlov nu. Tror inte att jag får in någe i huvudet mer nu. Behöver en paus, nu!

Vår :) (hoping it will come for sure soon ^^)

Now its time for spring to arrive again

I see the birds fly high

I can here the sweet song that they sing

Finally I can see the green grass on the ground

And the flowers all around

And I feel so in love with spring

 

The first dip in an ocean so blue

Flowers that is high in to bloom

The smell surrounds me, oh spring day

Then it’s time for the bees to come out

The scent of hay is all around

And I feel so in love with spring

 

I have everything I want right here right now

And I can’t wish for much more

Get happy when the sun shine and when the sky is blue

All I want to be

Is a part of you…

 

When the first light of sun comes out

Spreads warmth all around

Fell the tingeing in my stomach, it is spring

Don’t need that extra ton of clothes

Be carefree throw on a pair of shorts

And I feel so in love with spring

 

Run around with all your friends and play

It is a beautiful spring day

Don’t care about nothing else

Breath in all of the fresh air

That is filling your lungs

And I feel so in love with spring

 

I have everything I want right here right now

And I can’t wish for much more

Get happy when the sun shine and when the sky is blue

All I want to be

Is a part of you…


well.. i just want that fucking summer break now..

Jag känner mig helt slut och orkar inte längre lägga energi på skolan.. Fan har inte haft någe riktigt lov sedan förra sommarlovet och då jobbade jag hela tiden typ. Så jag börjar seriöst bli lite koko i bängen av att inte kunna vara ledig en lite längre tid.. Visst jag ser nästan på min VFU som en semester från det vardagliga livet, men gjorde saker hela tidne och hanna aldrig bara slappa och nu har skolan börjar igen och den här jävla rapporten som skulle lämnas in idag har tagit hela denna vecka och huvudet e helt slut..

Visst man ska la inte klaga allt för mycket, men nu tänker jag göra de! GAH! Mitt huvud behöver vila.. Visst har iaf helgen på mig, men då bidde de annat som ska göras och hur mycket slapptid som jag kommer att få vet jag int. Sen på måndag börjar en ny kurs som håller på i 2 veckor och sedan en till kurs efter den på också 2 veckor.. sen den 1 juni så är det äntligen: SOMMARLOV! :) Yeiii ^^ Å mitt fokus ligger helt och hållet på de nu, jag vill bara iväg från sverige nu och ut å resa.. får se hur de blir :)


I wanna go back...

Oh yeah.. I'm blind ^^

Eller nja snart iaf känns det som om de fortsätter i den här takten :P Närå, men idag när jag var inne på synundersökningen hade värdet sjunkit -0,25 på vä öga och -0,5 hö öga på de 3 senaste åren. Jag gjorde senaste undersökningen tydligen 2008. Detta resulterar i att jag då har -4,0 på mitt vänster öga och -3,5 på mitt höger öga.. Men optikern sa att de var normalt så jag litar la på henne :)

Så nu bidde de att köpa nya glasögon och dessutom nya linser, men mina gamla var typ slut så behövde iaf nya ;) Har skickat efter provbågar från favoptic.se där jag köper mina glasögon, för att testa och se om jag ska skaffa helt nya glasögon eller om jag ska ta samma sort som jag har nu fast då med såklart högre styrka :) Ska bli spännande att prova när de kommer, se om man ser hemsk ut eller om de finns något par som passar någelunda bra ;)


Glasögonen som jag har nu :) Dessa trivs jag bra med, men får se vad man hittar på ;)


Glasögonen som jag hade innan dessa :) Trivdes int lika bra i dessa dock..

För syns skull ;)

Idag ska jag bege mig in till stada för att göra en synundersökning, tror nog att jag har fått sämre syn än sist.. Iaf känns det så, men de märks la ;) Synen kommer la fortsätta att gå ner sig till dess att man blir lite äldre, då går den la åt andra hållet, så att synen blir lite bättre :P

Hade tänkt att bege mig in till gymmet å innan nu på morgonen, men bestämde mig för att vara hemma och lata mig lite extra ist.. Har ont i huvudet och dessutom så sprang jag i förrgår och ska springa imorn och gymma på fre, så de för räcka den här veckan ;) Vill ju int skrämma upp kroppen allt för mkt nu när man har varit borta från tränandet ett tag ^^ Känner ju redan att jag fick träningsvärk av springturen jag och min bror tog i måndags :P

Sushi :)

Idag har jag varit ganska nyttig av mig på alla sätt å vis.. eller nja iaf om man bortser ifrån att jag åt tårta till frukost och till efterrätt ^^ Men det har blivit årets första riktiga utespringning tillsammans med brorsan iaf :) 4 km på ca 23 min bidde de å jag kan säga att det var tufft. Efter ca 6 veckor av att inte göra någonting alls så tog de hårt på lungorna och i benen å :P Men de kan ju bara bli bättre och jag har lovat mig själv att skärpa till mig nu. Gick upp 3-4 kg på 6 veckor när jag var uppe i falun. Kan ju tänka er hur jag skulle sett ut om jag hade stannat där en längre tid ^^ haha

Men de kändes okej iaf när jag sprang och känns skönt att komma igång. Ska la gå på gymmet på både ons och fredag denna vecka, har saknat det faktiskt så ska bli skönt att få träna musklerna lite igen, de kan behöva det :P Se hur mkt man orkar. Men man måste börja någonstanns igen :)

Idag lärde jag å min bror hur man gör hemmagjord sushi :) De blir faktiskt jättegott och man kan ha i det man än känner för. Vi blandade lax, räkor, avokado, gurka och creme fraiche i olika kombinationer tillsammans med de vanliga sushi ingredienserna såsom wasabi, torkat sjögräs och sushiris :) Det som kan göra skillanden på god eller inte så god egengjord sushi är hur man kokar riset. Allt hänger på riset, och misslyckas man med de så brukar det inte bli så gott. Men jag fick till mitt ris perfekt ;) Men de blir enklare när man har gjort det ett par ggr :)

Sen har jag idag börjat på min rapport om en pat som jag hade på vfu:n.. Men jag förstår mig inte på det här med rapporter! Varför måste man överanalysera allt? Man ska koppla till litterturen och man ska göra si och så och man ska övertänka allt och analyser mera! Blä! Jag förstår inte bara varför det ska vara så invecklat, lär man sig inte bättre om man håller det på en lagom nivå och verkligen fokuserar på det praktiska ist för det teoretiska. Visst vissa e la kanske bättre på att skriva rapporter och vissa e la bättre på det praktiska, så man måste la ge alla en chans att visa det man är bra på.. Men jag tycker bara att de e drygt och jag finner ingen motivation till de. Men får la kankse ihop någe tillslut så att man kan skicka in de iaf och får man int godkänt får man la kompletera sen.

Födelsedagsfirande ^^En bild säger mer än tusen ord ;) Mmmm.. tårta ^^

Valborg - dagen efter :)

Man mår fin fint såhär dagen efter valborg :) (ej ironiskt :P) Bidde att vara i stan från ca kl 9-16, min kompis och jag kollade på forsränningen, åt lunch, umgicks å drack lite gott :) sen så for vi hemåt å åt lite tapasliknande färdigmat tillsammans med familjen ;) Efter de så bidde de en rätt så lugn kväll med kortspel (plump ^^) och tårtbak :)

Idag ska jag fira min födelsedag hemma hos pappsen tillsammans med familjen, får la lite presenter, god mat å min egengjorda tårta då ;) eller tårtor heter de la gjorde en cheesecake och sedan gjorde jag en vanlig gräddtårta med jordgubbar ;) Mums ^^ Så blir en lugn dag idag å, ganska härligt :)

Lite bilder från forsränningen :)