ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Torka aldrig tårar utan handskar

Jag har nu sett klart på alla 3 delar i serien "Torka aldrig tårar utan handskar" baserad på Jonas Gardells trilogi med samma namn. Den var verkligen helt underbar och gjorde mig stundvis helt tårgöd och stundvis på sprudlande humör. Så mycket man aldrig tänker på, men som verkligen har hänt. Väldigt gripande och helt sevärd!

Den handlar framförallt om Rasmus, en kille från Värmland som efter sin student reser till Stockholm för att äntligen leva ut det liv han vill som homosexuell, och om Benjamin, som har varit Jehovas vittne hela sitt liv men har insett att han är homosexuell och tvingas välja mellan Jehovas och sitt liv med Rasmus.

Serien utspelar sig på 80-talet då stockholm var en helt annan stad och ett nytt virus, AIDS, började sprida sig bland de homosexuella. Det kallades den "nya pesten" och filmen visar några av de unga män som drabbades av sjukdomen och hur de levde sitt liv samt hur anhöriga till de avlidna försökte låtsas som att sjukdomen aldrig hade existerat. Det är en sann historia och det som visas har hänt, skriven av Jonas Gardell.

Man kan se det på svtplay.se helt gratis och borde ses!

Bridget Jones

En film som jag bara älskar och kan se tusen gånger om är ändå Bridget Jones dagbok. Så himla härligt och såklart lite awkward sådär alldeles lagom ;)
 
Love Bridget and her quirkiness ^^ 
 

"There are only two guys I need in my life - Ben & Jerry!"

Choklad ♥

Jag är rätt koko på choklad! Det är en av mina stora passioner här i mitt liv ^^ Jag var iväg på chokladmässa igår med mammsen och Kent för att nämna en sak som gör att jag får leva ut mitt intresse ;) Sedan är det en stor del i mitt liv, lite då och då, men aldrig nog ;) 

Jag har på senaste tiden också börjar smaka mig igenom Ben & Jerrys glassar för att se om jag kan hitta någon favorit ^^ Hittills har det blivit ett par stycken och endast de med choklad i, tror att half baked är min favorit än sålänge :)

Come back to me!

Jag satt och improviserade med gitarren och detta blev resultatet :) Som tidigare sagt e jag inte världens bästa gitarrist och inte heller sångerska, men e helt nöjd med det som blev ;)

Fullbokat mer eller mindre ^^

Jag tycker det är en härlig känsla att alltid ha någonting att göra, annars vet jag att jag skulle gå och bli uttråkad ^^ Så den senaste tiden har det varit ganska full rulle faktiskt.

Förra helgen var det på fredagen förfest och utgång med härliga Cattis och Isabelle, sen på lördagen så for jag till Västerås och hängde med Jenny som bor där och kom hem på mån fm :) Helgen innan dess hade jag tejpkurs hela helgen samt att jag var kattvakt hos brorsan ;) Nu i helgen som kommer så e de båttur med Cattis och Mia på lör, sen på sön så ska jag mammsen och hennes karl åka till chokladmässan på nordiska museet i stockholm ;) Awesome! Älska choklad ;)

Även på vardagarna e de nu fullt upp med skrivande av C-uppsats och en fördjupningsuppgift. Det sköna är dock att vi inte har några lektioner i skolan, utan jag kan disponera min tid precis som jag känner för - nästan om min skrivpartner håller med om de ^^ haha

Emeli Sande

Jag må vara seg när det kommer till att hitta artister som många redan har hittat och älskar ^^ Men en artist som jag hörde härom dagen på radion och hennes låt var så fantastiskt fina - det var Emeli Sande - read all about it!