ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Helg :)

Helgen har kommit och gått en liten bit. Första veckan av VFU avklarad, vilket har blandade känslor. Jag hoppas att de kommande veckorna  blir mer fyllda än denna och att man kommer att få lära sig en massa. Men vill ju hinna få i sig så mycket som möjligt. För just nu känns det väldigt långt ifrån fulllärt, vilket man nog aldrig kommer bli ^^ Jag känner mig int så fullt engagerad som jag borde känna mig och jag måste se till att få någon slags energiboost till kommande veckor och verkligen se till att skärpa mig på pluggfronten!
.
Lat som man är dock bidde lördagen idag en film och serietittar dag. Man måste få ta pauser också. Vilket jag gärna gör, mer än tillräckligt ^^

Roliga samtalsämnen, då man får sån där pinsam tystnad ^^

· Varför måste man boka tid hos en synsk?
· Varför heter det rusningstrafik när bilarna kör som långsammast?
· Varför köper vi grillkorv i 10-pack men korvbröd i 8-pack?
· Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen?
· Varför målar man sina ögon med öppen mun?
· Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?
· Varför står det på kattmatsburken ”ny bättre smak”, vem har testat detta?
· Varför använder Kamikaze flygarna hjälm?
· Hur kom ”gå ej på gräset”-skylten till gräsmattan?
· Journalister som rapporterar från svältområden - vad äter de?
· Får fisk kramp då de har ätit?
· Varför finns det bara ett konkurrensverk?
· Om det blev jordbävning på mars, vad skulle det kallas då?
· Om en sköldpadda förlorar sitt skal – är han då hemlös eller naken?
· Varför krymper inte får när det regnar?
· Varför heter det utbildning, när man sitter inne? Borde det inte heta inbildning?
· Hur kommer killen som kör plogbilen till jobbet på morgonen?
· Om det är nollgradigt i dag och det spås vara dubbelt så kallt i morgon – hur kallt kommer det då att bli?
· Varför heter det extrapris när det inte alls kostar extra mycket?
· Varför är ordet förkortning så långt?
· Hur viktigt är det att ha åsikter?
· Varför trycker man hårdare på knappen på fjärrkontrollen när batteriet är slut?
· Vilka skådespelare skulle spela brudparet om det blev en film om dem?
· Är glaset halvfullt eller halvtomt nu?
· Vart tar den vita färgen vägen när snön smälter?
· Varför är mjölken vit när gräset kossorna äter är grönt?
· Om superlim fäster på allt, varför fäster det inte på insidan av tuben?
· Om teflon inte fastnar på något, hur sätter de fast det på insidan av pannan?
· Varför är ordet palindrom inte ett palindrom?
· Finns det ett annat ord för synonym?
· Vems idé var det att stoppa in bokstaven ”s” i ordet läspa?
· När man köpt en ny bomerang, hur blir man av med den gamla?
· Gift eller ogift, ett inlägg i miljödebatten.
· Vart kommer storken ifrån?
· Om en brudgum faller i skogen men ingen finns att höra det, finns då ljudet?
· Vad kom först, hönan eller ägget?
· Om materialet i svartalådan är oförstörbart, varför görs inte hela planet i det materialet?
· Hur ska man kunna veta vad medsols är när det är molnigt?
· Stod tiden still en molnig dag på solurets tid?
· Vad händer om du kör i ljusets hastighet och slår på helljuset?
· Varför finns ingen kattmat som smakar råtta?
· Norge, svensk eller dansk förort?
· Hur kan den fjärde Star Wars filmen vara den första?

1 dagen på VFU :)

Å det känns bra. Va härlig stämning på arbetsplatsen och jag trivs. Lite av den ångesten jag känt tidigare har försvunnit och from nu e de bara köra järnet ^^ De som är skönt är att jag slipper pendla varenda dag, då jag bor hos min faster som är bosatt i östhammar, där jag då har VFU.n :) Jag trivs här och det är lite roligt att umgås med henne då jag aldrig nästan träffar henne annars :)

Korridorshäng :)

Det känns så härligt att min korridor har blivit så mycket mer social under den senaste tiden :) Vi äter tillsammans, vi snackar en massa skit och vi umgås. Det är roligt att man kan hitta folk att umgås med här så att man inte hela tiden håller sig på rummet, utan kan känna att man är lite social också ;)
.
Idag gick jag upp tidigt för att tvätta, då det behövdes då jag inte hade tvättat på ca 1 månad eller nått ^^ Så tvingade mig upp till klockan 7 imorse. Va en aningens trött. Men eftersom jag upp så tidigt så hann jag göra så mycket och innan 12 hade jag hunnit tvätta klart, diskat, fixat lite på rummet och spelat en del gitarr och jag kände mig helt uttråkad. Tänkte då att jag skulle fixa någonting att äta, så gick ut och satt mig och åt i det gemensamma köket och sen kom en korridorskamrat som jag brukar snacka med rätt så mycket förbi och vi började spela kort. Efter det kom det en annan och joinade in. Fast då gick vi ifrån att spela kort till att snacka en massa skit istället och spec om kampsport å sånt. Som jag egentligen inte kan så mkt om. Men de e härligt att hänga lite med grabbar ibland faktiskt. Man känner att man behöver lite testosteronsällskap ibland. För de e helt annourlunda att umgås med killar än tjejer. Man kan snacka mer friare och det känns okej att vara lite "elak" om man nu uttrycker sig så :P
.
Vi käkade middag ihop och bestämde oss för att fixa en citronpaj till efterrätt, eller snarare var den en av killarna vars citronpaj e lite av en specialitet som föreslog att han skulle fixa iordning en ^^ haha. Riktigt härligt stämning och mycket skratt, vilket behövdes. Dagen har gått förbi fort och det blev inte alls lika tråkig som jag trodde den skulle bli ^^ Nu e klockan redan halv 10 och jag har suttit där ute ändå sen 12 ;) Härligt säger jag bara. Härligt ^^
.

Sometimes...

I am a women and I do have certain desires. Sometimes I wish I had someone to share these desires with. Some of these times I wish I had someone next to me, holding me. Sometimes I think this can't be to much to ask for. Sometimes I look for that special one who'll caress me and be mine. I am a women and I do have desires. To be close, to touch, to hold..
.

Lite hemmakänsla ^^

Jag har på den senaste tiden blivit lite inspirerad att fixa till lite här hemma i studentrummet så att det kännas lite mer mysigt, färgglatt och lite mer som hemma. Jag har köpt en stor röd matta, lite tavlor/posters och idag införskaffade jag mig gardiner och ett par röda kuddar ^^ Det blir mer och mer trivsamt och har en bättre vibb nu när man kommer hit :)
.
Ny poster på väggen ;)

En känsla av lugn och ro :)

Just nu känna det som att jag inte har någotning alls att göra. Ingenting som ska vara klart och inlämnat denna vecka. Ingenting att bry mig om. Ingenting att anstränga mig med. Fast detta e ju faktiskt inte fallet ^^ PM skrivandet håller fortfarande mig mig på tårna, men de har gått bra hittills.. Va hemma hos skrivpartnern och slipade på det idag, men de känns ändå som att de e en liten bit kvar på det, innan det känns bra att lämna in.. Sedan måste ju hanledare m.fl. godkänna skiten ^^
.
Men utöver PM:et har jag faktiskt inte så mkt annat att göra. Innebandyn har tagit en paus och jag känner mig lite allmänt uttråkad. Har roat mig genom att ha sett på hela första säsongen av Spartacus: Blood and Sand. Har även fått prequeln och de första avsnittena i säsong 2 av skrivpartnern som tvingade på mig att se serien till att börja med ^^ Jag måste säga att den var bättre än va jag hade trott. Fyllt av brutalitet och sex! Just the way I like it ^^ haha, närå men de e en bra story med häftiga effekter som rekommenderas vidare :)
.

Vårkänslor ^^

Äntligen börjar det bli vår på riktigt och de börjar bli varmt ^^ Hoppas verkligen inte kylan kommer tillbaka nu! Idag har jag varit "ledig" och passat på att fara ner till blodcentralen på kontroll av blodvärdet. Den här gången ska de fan vara bra, som jag har stoppat i mig dessa järntabletter ^^ Efter att jag hade gjort detta bestämde jag mig för att bege mig på en liten shoppingspree, det var länge sen sist, iaf sen jag senast köpte nya kläder.
.
Jag var egentligen ute efter ett par gardiner till mitt studentrum, men det var det enda jag inte fick tag på. Jag vill ha ett par relativt långa gardiner som är raka, inte en massa mönster på som är RÖDA. Men inte en enda röd gardin har jag sett idag :/ Men jag har heller inte varit inne i så många affärer ^^ Så de bidde istället 1 par nya Jeans, var välbehövliga då mina gamla håller på att gå sönder ^^ sedan bidde de å 2 linnen och 1 ny vårjacka - för att fira in våren ordentligt ;) Utöver detta bidde de lite grejer såsom ny ryggsäck då min gamla gått sönder.
.
Jag älskar dagens väder och man får verkligen vårkänslor och jag minns tillbaka till förra året och tänker på våren jag hade då och jag mår bara riktigt mys-pys när jag tänker på allt ^^ Se va denna vår har att erbjuda ;)
.

Blir irriterad och arg!

På rix FM som har förstört Dead by aprils melodifestivallåt - Mystery!
.
I låten så sjunger ju de både "normalt" och sedan har de inslag av growling, men rix FM tycker de e jävligt kul att klippa sönder låten och ta bort growling-delarna. De är så jävla fel! Ska de sända låten, ska de fan sända den som den är!!! Jag blir besviken varje gång de sänder den på radion, för jag inser att de låter förjävligt när de tagit bort de delarna av låten.. Å jag tvingas byta kanal, för ja kan fan int lyssna vidare!
.
Jag tycker de e jävligt taskigt av Rix FM att bara klippa bort en röst från en låt, för att det inte "passar in" för radio kanalens typ av låtar. Men de måste ju acceptera att de e så låten går och int göra ändringar. Tycker synd om honom som growlar, för han e fan bra på't, och de e inte rätt att han inte ska få höras! Det är ju ungefär som att klippa bort alla scener ur en film med en karaktär man inte gillar. Hur rätt är det egentligen??!!
.
Jag tycker verkligen om Dead by Aprils låt precis som den är och jag hoppas att det går bra för den ikväll på Melodifestivalen! :)
.

Låt som sätter sig lite på hjärnan ^^

Har ni fest eller ^^

De sjunger med till musiken för fulla halsar på våningen ovanför ^^ Jag tycker e lite härligt, spec så länge de håller sig till rätt så bra musik :) kan ju säga som så, man känner ju sig aldrig riktigt ensam ;) De verkar ha riktigt kul där uppe iaf, men jag trivs bra här nere ja ^^ Ska ta och sätta igång nån film och mysa till och sedan blir de nog sängen som väntar på en ^^
.

Pluggdag...

Man har precis kommit hem efter att ha spenderat hela dagen med att plugga, först var det skolan till kl 12 och statistik där, sedan hem lite snabbt för att äta lunch, sedan dra vidare till PM skrivar partnern och skriva på PM:et och nu äntligen vid halv 10 sitter man hemma igen och äter mat ^^
.
Förutom att dagen har varit fylld med plugg, så har det varit en rätt okej dag. Jag har en rätt härlig känsla i kroppen ^^ kan vara hungern som talar, men jag tror inte de ^^

Love is Blind (låten som e nedskriven i inlägget under! ^^)

Jag har bara spelat gitarr nu i ett par veckor och jag försöker spela gitarren här till denna sången, men de låter ju inte direkt bra ^^ Så försök bortse från det så vore de bra ;)

Please do mind the terrible/horrible/ghastly guitarplaying ^^ I've only been playing guitar for a couple of weeks and still trying very hard to learn it :) But this is one of my own songs and I kinda like it :)

 

Gör de bästa med det lilla man kan ^^

Gx4 Dx4
Time and again I was falling
Cx4 Amx4
And you weren't there to pick me up
Gx4 Dx4
Stood on my knees I would be crawling
Cx4 Amx4 Cx4
But you did nothing, just turned away
Emx4
Love is blind, but I can see
Gx4
You and were never meant to be
Cx4 Amx4
Should have known the signs cause they were right there
Emx4
Love might go and love might fade
Gx4
You might not care but I won't stay
Cx4 Amx4 Cx4 Amx4
Learn to choose your words before you speak
Gx4 Dx4
You turned away when I was calling
Cx4 Amx4
Unwilling to lend a helping hand
Gx4 Dx4
Shout me out, I would be screaming
Cx4 Amx4 Cx4
But you never listen, to a word I said
Emx4
Love is blind, but I can see
Gx4
You and were never meant to be
Cx4 Amx4
Should have known the signs cause they were right there
Emx4
Love might go and love might fade
Gx4
You might not care but I won't stay
Cx4 Amx4 Cx4 Amx4
Learn to choose your words before you speak
Emx4
Feeling free like I can breath
Gx4
Learn to stand on my own two feets
Cx4 Amx4
You can't really tell me what to do now
Emx4
Some never learn, but I will do
Gx4 Dx4 Cx4
Cause now You and I are trough
Emx4
Nothing is never good enough
Gx4 Dx4 Cx4
Nothing will ever due too you
Emx4
Love is blind, but I can see
Gx4
You and were never meant to be
Cx4 Amx4
Should have known the signs cause they were right there
Emx4
Love might go and love might fade
Gx4
You might not care but I won't stay
Cx4 Amx4 Cx4 Amx4 Cx4 Amx4
Learn to choose your words before you speak, before you speak
Då jag har fått lite dille på att spela gitarr på sistone, så har jag gjort de bästa jag kan med de lilla jag kan ^^ Detta e en egen låt och jag har skrivit dit ackorden som man ska spela till den, dock hamnar de int helt rätt här i inlägget :)
.
Gx4 Dx4
Time and again I was falling
Cx4 Amx4
And you weren't there to pick me up
Gx4 Dx4
Stood on my knees I would be crawling
Cx4 Amx4 Cx4
But you did nothing, just turned away
.
Emx4
Love is blind, but I can see
Gx4
You and were never meant to be
Cx4 Amx4
Should have known the signs cause they were right there
.
Emx4
Love might go and love might fade
Gx4
You might not care but I won't stay
Cx4 Amx4 Cx4 Amx4
Learn to choose your words before you speak
.
Gx4 Dx4
You turned away when I was calling
Cx4 Amx4
Unwilling to lend a helping hand
Gx4 Dx4
Shut me out, I would be screaming
Cx4 Amx4 Cx4
But you never listen, to a word I said
.
Emx4
Love is blind, but I can see
Gx4
You and were never meant to be
Cx4 Amx4
Should have known the signs cause they were right there
.
Emx4
Love might go and love might fade
Gx4
You might not care but I won't stay
Cx4 Amx4 Cx4 Amx4
Learn to choose your words before you speak
.
Emx4
Feeling free like I can breath
Gx4
Learn to stand on my own two feets
Cx4 Amx4
You can't really tell me what to do now
.
Emx4
Some never learn, but I will do
Gx4 Dx4 Cx4
Cause now You and I are trough
Emx4
Nothing is never good enough
Gx4 Dx4 Cx4
Nothing will ever due too you
.
Emx4
Love is blind, but I can see
Gx4
You and were never meant to be
Cx4 Amx4
Should have known the signs cause they were right there
.
Emx4
Love might go and love might fade
Gx4
You might not care but I won't stay
Cx4 Amx4 Cx4 Amx4 Cx4 Amx4
Learn to choose your words before you speak, before you speak

Ny vecka, nya möjligheter :)

Idag känns det som att jag har fått mycket gjort. Plugget slutade vid 11, så när jag kom hem fixade jag i ordning lunch = värma på en fryst matlåda ^^ Efter detta drog jag igång och började städa rummet, vilket det va i desperat behov att bli. Jag började då tänka för mig själv lite.. Ska jag inte ta och möblera om lite, och jag ville verkligen det så jag började dra omkring saker lite hit och lite dit och jag är nöjd med resultatet. Behövde lite förändring, dock bidde de ju int så mkt, men en liten förändrong är bättre än ingen ^^ Det som jag saknar i rummet nu e lite gardiner och ev någon mysig matta och sedan känner jag mig rätt så nöjd, ev något färgglatt på väggarna också, känner att de e ganska grått här inne :P
.
Sedan har jag idag bakat lite småkakor och gjort iordning en smaskig måltid åt mig själv som jag nu ska ta och njuta va medan jag kollar lite på film :)

Fridfull ^^

Just nu sitter ja i soffan hemma hos mammsen och känner mig mer rofylld än va jag har gjort på länge. Jag känner bara en känsla av fridfullhet. Jag tror de e då denna vecka av tenta och Examination äntligen är över. Känns som en stor sten har fallit från hjärtat, även fast ja inte klarade den praktiska examinationen så känns allt så himla bra. Jag är riktigt glad och nu har ja en pluggfri helg framför mig. Dock blir de int bara lugn och ro utan imorn ska jag jobba 7-15.45 och sen på kvällen bidde de melodifestival festmys hemma hos cattis och sedan på söndag e de match som gäller :) efter matchen bidde de att åka hem och bara slappa framför tv:n resten av dagen och på mån börjar ny kurs då vi ska skriva PM till vår C-uppsats ^^

1 mars

Glömde bort att de höjde priserna på bussarna idag.. Hade planerat att införskaffa mig ett par kort innan höjningen skedde, men har la haft mycket annat på tankarna på sistone ^^
.
Imorn har jag teoretisk tenta. Jag håller tummarna på att det går bättre än i måndags ;) Det känns faktiskt bra just nu, men vi får se hur de spelar ut sig.. Jag vill bara bli av med det och ta helg! :)
.

Dominoeffekt

"Dominoeffekt innebär att en liten händelse startar ett orsaksförlopp med långtgående konsekvenser."
.
- Wikipedia
.