ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Pluggpaus ^^

Första reaktionen var - Fan
Sedan kom - Kanske klarar mig ändå
Efter det - Jag är körd
Stund efter - Vill gråta
Därefter - Jävla kiljävel
Väl hemma - Tröstäta och kolla på film
Efter det - Tänka katastroftankar, ja suger
Sedan - Jävla kiljävel
Efter ett tag - Mitt eget fel, borde inte ha uteslutit den möjligheten
Ytterligare efter en stund - Jag är rätt bra ändå, hade otur
Sen - Jag är dum
Dagen efter - Fan, jag kommer va den enda, pinsamt
Liten stund efter det - Vem fan bryr sig, peppar tills nästa gång
Dagen efter det - Jag är nog den enda, fan jag e speciell ^^
Nu - Jag mår bra och taggar vidare och har hittat frid i mitt misslyckande
.
Nu har jag bog gått igenom alla faserna i mitt underkända praktiska prov. Som jag skrev längst ned så mår jag bra nu och skrattar mest åt min dumhet. Men jag vet att jag kommer klara det nästa gång, för jag e int så dum ^^
.
Nu har jag iaf en pluggpaus i pluggandet till den skriftliga tentan som vi har på fredag och jag hoppas på att den går bättre ;) Passar på att äta lite mat och ska kolla på film nu för att tagga ner lite innan jag fortsätter :)
.
.
Min favoritmat just nu ^^ eller mat och mat, iaf sallad :)
Tomater
Avokado
Rödlök
Mozzarella
Salt
= MUMS ;)

Ingen panik - alla på en gång ^^

GAAHH!
.
Mitt humör går upp och ner och just nu vet jag inte hur jag känner ^^ E nog lite nervös inför imorn allt.. men på ett sätt har jag även ett ro i kroppen som säger till mig att allt kommer att lösa sig till det bästa ändå :)
.
Men man e ju alltid lite nervös å så innan prov, å värre kommer det nog kännas imorn. Praktiska examinationer e inte den roligaste sorten. Jag föredrar teoretiska. Men hittills har det alltid gått bra för mig så jag hoppas på att det ska hålla i sig ^^
.
Wish me luck ;)

Gitarren och Jag ^^

Jag har på nått sätt återfått mitt intresse och passion för att spela gitarr. Vet inte om de e för att lugna ner mig lite nu i all skol och pluggstress som ligger som ett moln över skallen på mig ^^ Jag har iaf på ett par dagar nu bara lärt mig att spela några lätta (ackord)låtar och det är roligt och det känns skönt när man börjar få in lite rytm i fingrarna och då man kommer ihåg vilket ackord som är vilket :)
.
Jag kör på den metoden just nu att jag bara spelar låtar. Jag orkar inte lära in mig ackorden ett efter ett. Provade det ett tag förr och jag lärade mig en del av det såklart. Men jag finner det extremt mycket roligare att kunna spela en låt och samtidigt sjunga/nynna med lite, för man får in lite mer känsla i det då. Å då hör man också om det låter rätt i låten och sånt. Känns jättespännande att jag typ kan spela lätta versioner av James Blunt - Goodbye my lover och Adele - Someone like you. Har till och med kunnat koppla ihop lite ackord till egna låtar jag har. Visst att det inte låter speciellt super, men de e ju iaf roligt ^^
.
Det känns som att den här gången kanske jag lyckas upprätthålla mitt intresse av att spela. Förra gången gick det åt skogen. Men det känns på nått sätt bättre den här gången, så jag hoppas det håller i sig ^^ Å att jag såklart blir bättre än vad är just nu :P Men jag känner mig ändå rätt så duktigt, för jag har endast på ett par fåtal dagar fått in ganska många nya ackord och jag vet ju som sagt vilket som är vilket och det g¨r rätt så bra att byta mellan dem också ^^
.

Trötter

I skrivande stund sitter jag och gäspar.. Klockan är bara visserligen bara 19, men har man pluggat större delen av dagens timmar så blir man lite sliten ^^
.
Den praktiska examinationen börjar att närma sig nu med stormsteg. På måndag kl 8.15 så drar den igång.. Jag e la inte så jättenervös eller så just nu, utan har mest en orolig känsla i magen, dock tror jag inte denna känsla har med detta prova att göra. Är lite annat också just nu som likväl kan påverka den till det..
.
Vi har ju inte endast en praktisk examination på måndagen, utan på fredagen har vi också en skriftlig tenta. Men skriftliga tentor känns bättre.. Men ja tar de som de kommer. Dock kan jag garantera att mina dagar upp tills måndag kommer vara större delen fyllda med plugg :/
.

Tussar i öronen ^^

Bandit Rock Awards va grymt ^^ Jag älskade varenda sekund, för det var både så jävla härlig stämning och det var bra artister! E man dock lite dum och int har på sig öronproppar får man leva med små luddiga tussar i öronen dagen efter ^^
.
Dem som spelade under kvällen var iaf Supercharger, Amaranthe, Raubtier, Seether (45 min) och sedan huvudfokuset var på bandet 3 doors down som spelade i nästan 1 ½ h ;)
.
Supercharger
.

3 Doors down
.

Bandit Rock Awards imorn :)

Imorn ska jag, Johanna och Jenny bege oss till Stockholm och gå på Bandit rock awards :) Yeii ^^ Ska bli riktigt roligt då jag aldrig direkt har varit på en riktig konsert.. Dåligt av mig egentligen så jag får ta igen det imorn ;)
.
Annars har Johanna och ja inte gjort så mycket idag. Vi har varit och skrivit ut biljetterna till imorn, gått en massa, tagit lite kort, kollat på film, ätit en massa och skrattat en massa ^^ Vi har kul vi två ;)
.

å så dök johanna upp ^^

Ligger och kollar på Johanna som pratar med en tjej på Skype som hon gillar. Hon e så söt när hon rodnar ^^ Imorn vet ja int va vi ska göra, men på lördag är de Bandit rock awards som gäller :)

Alla ♥ dag ^^

Jadu, 14:e feb och alla hjärtans dag idag då (iaf i 30 min till ^^) men de e la ingenting ja direkt firar.. förutom att ha ätit ett par chokladbitar och plugga en massa i min ensamhet ^^ Blir lite svårt också, då denna dagen e kanske lite mer till för att dela med någon annan, men jag trivs att vara själv så det är ju inga problem i sig ;) Man kan ju lika gärna fira dagen med sig själv tycker ja, detta då jag älskar mig själv över allt och alla andra och man måste ju visa sig själv lite kärlek också ;)
.

NEMI - Dagens visdom ^^

Too fast..

Ja då har denna helg rullat förbi med stormfart å imorn är det återigen skola. Jag tror jag har hållit mig borta från att bli sjuk iaf. Jippi ^^ Men jag känner mig fortfarande lite hängig. Men idag är det inte så konstigt att jag är det då jag har jobbat 8-15.45, och gick då upp klockan kvart över 6 imorse. Med tanke på att jag nog inte somnade förrän fram mot halv 1 tiden så får ja lov att vara lite seg nu när jag precis kommit hem :)
.
Igår spelade laget match mot teknologerna, tyvärr förlorande vi med 3-0. De va ingen bra match från vår sida och mesta delen av matchen kändes som en hönsgård :P Men man har la blivit van att förlora nu, så man förväntar la sig inget annat. Konstig inställning kanske, men om/när vi väl vinner såklart man blir glad och peppad :)
.

Not feeling well...

Jag vet int om man blir halvt hypokondriker när halva ens klass antingen är eller håller på att bli sjuka.. För jag börjar känna mig lite halvt hängig. Men om jag verkligen är sjuk eller mer sympatisjuk, de får tiden helt enkelt utvisa. Dock har jag inte tid att bli sjuk, detta då jag dels har match imorn kväll, sedan jobbar jag 8-15.45 på söndag och efter det är det skola återigen och jag har inte råd att missa nått i skolan. Så intalar mig helt enkelt att jag inte är eller kommer att bli sjuk för det har jag inte tid me ^^
.

What I'm feeling right now!

Har bara en känsla av frustration och irritation just nu och när man väl är i det tillståndet så går bara allt åt helvete ^^ Men de går la över om 100 år...
.

If life gives you lemons, make lemoncurd ^^

Det finns flera olika recept på lemoncurd, men det receptet jag använder är detta:
.
3 st Citroner
3 dl Socker
3 st Ägg
150 g Margarin
.
Man börjar med att finriva skalet på citronerna (endast det gula) och sedan pressar dem på saften. Sedan blandar man ihop Citronsaften, skalet, Socker och ägg i en kastrull och blandar om. Se till att vispa ganska mycket under tiden då den kokar upp. Man ska låta lemoncurden nu koka upp, men den ska inte stormkoka, då blir "äggen kokta", utan den ska skjuda på låg värme en stund tills den börjar att bli lite stelare. Dock lyckas jag aldrig direkt få min lemoncurd stel :P Men den blir god. Hur länge den ska koka får man bestämma själv, men ca 10 min och som sagt på låg värme. Sedan har man i margarinet och kan låta den stå på plattan en liten stund till och sedan tar man av det och så får den kallna :)
.
Sen e de bara att njuta av den ;) En sak som jag brukar gilla att göra är att blanda lemoncurd med turkisk yoghurt och äta. Det passar bra till efterrätt och då man man även ha någe digestivkex eller nåttt i botten ;)
.

Stone Sour

Trough Glass med Stone Sour från deras platta Come what(ever) May från 2007, är en riktigt grym låt. Såklart att de har fler bra låtar såsom 30/30-150, Zzyzx rd. och Wicked game från samma album. Sedan har vi Inhale och Bother på skivan Stone sour från 2002 och slutligen Say you'll haunt me, Dying, Unfinished, Hesitate, Pieces och Imperfect från deras senaste album Audio Secracy från 2010.
.
Bandet Stone Sour bildades faktiskt redan 1992 då av Corey Talyor, mer känd som sångaren i Slipnot, och då under namnet Sour South. De hann då spela in 3 demos innan bandets las ned. Sedan startades det upp igen runt 2000 och man spelade in de 3 utgivna plattorna Stone sour från 2002, Come what(ever) May från 2007 och Audio Secracy från 2010.
.
Jag tycker att deras senaste skiva är den bästa av deras utgivna skivor. Men den absolut favoritlåten är ändå Trough Glass.
.

Growing old

I want to sit on a parkbench with you when we've grown old
I want to be there with you through the summer and winter so cold
I want to hold your hand and and be the only one who'll kiss your lips
I want to take long vacations with you and go away on memorable trips
I want to always make you smile and forever hear you laugh
I want to talk to you every day, without you I am but half
I want to make promises that I'll forever keep
I want to always be with you, my love for you is six-feet deep
.

Lifehouse

Ett annat band som jag tycker mycket om är Lifehouse. Jason Wade som är sångaren i bandet har grym röst. Bandet bildades 1999. Låtar jag gillar speciellt mycket är Broken på skivan Who we are från 2007. Denna är en riktigt snyftare och jag är på tippen att gråta varje gång jag hör den. Sen har de låtar som Storm, Easier to be, Whatever it takes, Who we are och The Joke från samma album.
.
Andra låtar som jag gillar är Everything från albumet No name face från 2000 (finns som live studio vers på seanste skivan från 2010 också), Take me away på skivan Stanley Climbfall från 2002, You and me från Lifehouse 2005 och sedan It is what it is och from where you are (en som tävlar bland toppfavoriterna) från deras senaste album Smoke and mirrors från 2010. 
.
Allt som allt har de 5 album på nacken, No name face, Stanley Climbfall, Lifehouse, Who we are och Smoke and mirrors. Jag måste erkänna att jag inte har lyssnat på alla album ordentligt, utan det album som är min favorit är Who we are. Men jag måste nog lyssna mer för att se om det stämmer efter det. Tror nog mycket väl att deras senaste album Smoke and mirrors kan spela om en plats på toppen.
.
.
.

Creed

Detta är ett av mina favoritband och de har en hel del bra låtar bakom sig. En låt som jag blivit väldigt fäst vid är One last breath på skivan Weathered från 2001(-2003). Detta är för nuvarande min ringsignal på mobilen och har varit detta i snart över ett halv år. Andra låtar som jag tagit till mig är My sacrifice och Weathered också dessa från skivan Weathered. Sedan Higher och With arms wide open på skivan Human Clay från 1999.
.
De har 4 plattor i bagaget, 3 stycken innan de splittrades 2004, My own prison, Human Clay och Weathered, och sedan en efter återföreningen 2009 Full circle. De flesta låtarna de har åtadkommit är riktigt bra. Men man har ju sina favoriter.
.

There are two sides to every story...

I DON'T WANT A BOYFRIEND, I DON'T WANT TO BE CALLED A GIRLFRIEND AND I DON'T WANT A RELATIONSHIP..!
.
BUT I DO WANT YOU...
.
Talk about being conflicted!
.

Cats rule ^^

This is a cute picture ^^ And so true ;)

Bra låtar just nu

Biff Clyro med låten Machines:
.
Boysetfire med låten Requiem:
.
Flyleaf med låten Alla round me:
.
Nightwish med låten Amaranth:
.
Papa Roach med låten forever:
.
Raised Fist med låten Some of these times:
.
Union Square med låten Deceit: