ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Nu när det är kallt..

Gäller det att klä på sig ordentligt ^^


Känner sig lite som en eskimå eller någe :P haha, fin bild Jenny ^^

Nu e de dock gansak härligt ute, trots att de e kallt och ishalt på vägarna så e de någe visst med vinter och en massa snö. Träden blir så fina och det lyser upp lite grann. Å ytterligare snö kom det ju idag. Trodde och tyckte att de kunde vara nog nu. Detta kan hålla fram till jul och sedan kna det försvinna :P men de e la bara önsketänk.

Idag har jag varit i skolan och haft egenträning inför fredagen hela dagen, jag har praktiskt examination i sjukgymnastiken då. Börjar bli lite nervöst, men känns ändå som man har ganska stor koll på det :) Håll tummarna för mig. Sedan efter det så börjar VFU:n (praktiken) nästa vecka och håller på v.49-50 :)

Om en timme bidde de att åka till träningen, börjar egentligen inte förrän kl 8 med sj träningen, men ska ge en lagkamrat lite massage innan ;) Har ju fortfarande 4 st helkroppsmassager kvar som ska vara klara sen i jan ^^ Men de går framåt. Hinner inte med att ge så mkt massage för tillfället, så fullt upp med annat :)

Nä nu ska man slappa lite innan maten e klar och sedan göra sig redo inför att fara mot träningen :)

BYE

Vore int dumt..
Me sommar och värme just nu :) Tycker int om kylan..

Men man måste la ha vintern för att kunna uppskatta sommaren så mkt mer ^^

1:a advent ^^

-> Å HÄR KOMMER KYLAN...

Helt fullständigt konstigt är det la int att backyard babies låten Minus celsius kommer på hjärnan

Minus me, minus you
I think it's all because of
I think it's all because of
you!

Brr, fryser jag bara tänker på att gå ut. Vet inte riktigt hur kallt det e just nu, får höra lite olika bud, men de e definitivt under - 15 och säkert ner mot en 20-25 minusgrader ute just nu och det var en sån fin stjärnklar himmel idag alltså, ni som inte har vartit ute och kollat bör göra det. Så jävla vackert :)


utanför.. Man kan nästan ana en del stjärnor på denna bild, men de e svårt att ta en bild på dem :)

Idag har de varit ganska full rulle för mig annars.. Har jobbat 7-14 och sedan åkt hem packat i ordning och fart vidare och spelat match hemma i hall 2000 i rasbo mot storvreta U. Matchen slutade 2-2 :) Sen kom man hem vid halv 7 ungefär då det bidde mat. Efter det skulle jenny ha massage :P å sedan va de bara att fara över till pappsen där man är nu. Ska snart gå å lägga mig.. ska upp tidigt imorn å :P

BYE

Lördag och lussebak ;)

Idag har man gjort en hel del faktiskt :) Började dagen med att cykla 2,3 mil på motionscykeln hemma. Har börjat med min träningsdagbok som vi ska göra som uppgift till skolan i 6 veckor. Detta är min första vecka och det känns bra :) Annars idag har det varit en massa folk här, brorsorna med respektive och mammsen med kent (hennes särbo) jag och Jenny käkade tacos till middag :) Sedan också jag och jenny iväg till Allianshallen där vi skulle städa/ta hand om kiosken m.m. efter att de sista mactherna hade spelats. Detta då genom klubben vi spelar i, Rasbo ik, och då måste några ur damlaget stå där någon helg per år typ eller så och det bidde jag, Jenny, erika och vår lagledare som kunde denna gång. Men de e ganska kul iaf, fast de va int mkt folk där, så de bidde mest städa och räkna kassan :P Med en massa pengar i den :P haha 

Men idag har jag även bakat lussekatter :) Blev väldigt goa ;) Tog ett familje recept som jag vet brukar bli väldigt goda :) För er/den som skulle vilja ha det, varsågod:

Lussekatter (30 st)
200 g margarin
5 dl mjölk
1-2 paket saffran (rekommenderar 2 =1 g)
50 jäst
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
1 kg mjöl (ca 1,5 l)
Russin + helt ägg till pensling

Man smälter margarinet i kastrull och tömmer sedan i mjölken och värmer tills det är fingervarmt (37 grader) och tömmer sedan i saffranet i blandningen för att man ska få den mesta av smaken ur den. Man smular jästen i en bunke och tömmer sedan i mjölkblandningen och rör om. Efter detta så har man i socker, salt, ägg och hälften av mjölet först, sedan tömmer man i mjöl allt eftersom och bedömmer själv när man anser att degen är fast nog. Den ska inte kleta och det går åt ca 1 ½ l mjöl till detta.

Låt sedan degen jäsa i ca 20-30 min.

Efter det så dela upp degen i 3 delar och av varje del ska det bli 10 lussekatter. Rulla iordning lussekatterna och lägg dem på plåt med bakpapper på. Låt dem sedan jäsa i ytterligare en ca 50 min. Sätt igång ungen på 225 grader när de e ca 15- 20 min kvar.

Sätt ev dit russin och pensla sedan med ägg och sätt in i ungen i ca 5-10 min. De ska vara lite bruna, då e de klara.

Njut å ät :)


Dela degen i 3 delar och sedan dessa i 10 delar var :) Sedan rullar man ut små "längden" som man sedan rullar ihop så att det blir som nedan :)


Lussebullarna innan och efter de kommit ut ur ugnen ;) Visst ser de mummsiga ut ^^ Men varken jag eller mammsen tycker om russin i lussekatter, så vi skippade dem :)

MUMS ;)

BYE

Mitt vinterland ^^

Men våra katter tycker int om när det snöar så mkt :PHär sitter smillan och tittar ut på det snöiga vädret, hon tycker int om att hon inte kan gå ut.. Eller nja kan och kan, vill e snarare ordet ^^ Hon har försökt att gå ut några gånger, men kommer snabbt tillbaka springande och tycker att de e kallt å blött :P

Å det värsta med katter som inte går ut så mkt när de e vana att göra det är att de blir ganska hyperaktiva inne :P De springer runt å ser finurliga ut hela tiden och spec smillan då :) Hon tycker int om snö mkt alls, kanske ibland, men de e int ofta :P

Charlie däremot han gillar snön bättre än smillan :P han kan hoppa runt och skutta fram å tillbaka ibland dessutom e han en sån katt som ska följa med överallt och när vi går ut så går han ut ;)

Så det smillan tittar på e då detta...SNÖ!

Å det kommer bara mer och mer.. Undra när det kommer att sluta e la iaf uppe i 3-4 dm nu.. Visst de e rätt så fint, men krånglar till allt. Å tänker man på katterna så vill de nog å att de ska sluta snart :P Men de kommer nog vänja sig lite tillslut iaf ;)


BYE

Lite snö gör la inge.. ^^

Lite ja, men nu tycker jag det börjar bli för mkt snö igen. De e kallt å det blåser upp snö som fan på vägarna som det redan är blank-is på. Men visst e de la fint me snö å allt, men de ställer bara till en massa problem. Imorse va de problem med bilen också.. Motorvärmaren/kupevärmaren hade lagt av och därmed var bilen helt isig. Tänkte att det kunde vara en propp vid uttaget eller någonting som gått och tänkte jag skulle ta å prova att byta uttag, vilket på det knastrade till och gnistrade till lite och de luktade bränt om "uttaget" vid bilen. Hm? det kan inte ha varit någe bra. Så ringde pappsen så får han kolla upp det sen. För de e fan int bra om motorvärmaren int vill funka nu i vintern.. Fan bilen kommer strejka ihop isf tror ja.. Blä för minusgrader. Så de bidde bara till att skrapa bort all is från bilen och borsta av den och fara ner till vägen där jag tar bussen till skolan på morgonen.

Fan va snöigt de var på vägen, man kunde undra om någon hade varit och plogat någonting alls under natten/morgonen för det såg fan inte ut som de. Va stora drivor över hela vägen och man såg knappt hälften av vägen på vissa delar för det var så jävla mkt snö. Men de e bara för att det blåser så inihelvete just nu också, all snö blåser upp på vägen och de e fan int kul att köra i. Dock hade man tydligen varit ute och plogat vid 2 i natt. Men vad hjälper det då vägen e helt igensnöad igen sen på morgonen. de borde kanske ha tänkt efter lite med tanke på hur vädret va och kanske tagit sig en tur runt 5-6 tiden. Men hann ner till vägen i bra tid ändå. Har börjat gett mig sj extra lång tid nu på morgonen för att hinna ordentligt. Vill ju int hamna i diket. Å de e fan int svårt att göra det med den bil ja har :P

Som tur va behövde jag inte vänta för länge nere vid vägen då bussen int va mer försenad är vanligt. Dock en i min klass fick stå å vänta från kvart i 8 till 10 över 9 på upptåget från upplands väsby och sedan stod de stilla en bra stund i knivsta innan hon kom till uppsala. Jag menar SJ å UL å alla andra verkar ju inte vara beredda på att de bli snö. Vetefan hur de lyckas varje år men så jävla stora förseningar i tågtrafiken..

En sak som jag däremot tycker att UL borde börja med är en vintertidstabell, för jag menar va fan man kan ju inte liksom använda samma busstidstabell på vintern som man har på våren å de, såklart inte tiderna kan vara den samma. Bussarna e alltid sena på någotvis och kommer knappast fram de tider de ska. Så kan man inte lika gärna fixa om dem då så man inte läser i tidtabellen och förväntar sig att komma fram mycket tidigare än va man nu gör.

Man vill knappt vara ute i detta väder, iaf inte mer än nödvändigt. Vill helst sitta inne inlindad i ett täcke och kolla på film eller något ^^ så skönt de skulle vara :) Men på morgonen måste man iaf iväg till skolan varenda dag, men de e ganska bra tider just nu och vi har mkt egenträning inför Praktiska examinationen nästa fredag så det gör inte så mkt om bussen är lite sen. Man kan komma och gå lite som man vill :)

Idag är det träning å se om man måste springa ute.. Hm..


snö - *brr* kallt, men rätt fint ändå ^^

BYE

En bild säger mer än tusen ord ^^Resfeber ^^

Jadu det bubblar inombords :) Ett bra bubbel, ett inspirerande bubbel, sånt där bubbel man gärna har ^^

Jag e så sugen på att resa och jag har så många ställen jag vill åka till, har redan nämnt några tidigare i bloggen. Men just idag är jag fan sugen på storbritannien och allt som hör till ;) 

- England
- Wales
- Irland
- Nordirland
- Skottland
- Orkney- och shetlandsöarna

-> Är de ställen som innebär allt (enligt moi) 

I England (london för det mesta) har jag redan varit i, men jag åker mer än gärna tillbaka. Var där i 2 mån som aupair och kan säga att jag fan längtar tillbaka, det var så jävla härligt att både komma bort lite och att se och uppleva nya saker :) 

Resterande delar har jag inte varit i. Men vill dit någongång :) Gäller bara att ta tag i saken å gört! ^^ Skottland har man hört mkt om landskapet och irland verkar härligt, å ja.. Jag vill dit! :) 

Får se om de blir att man tar tag i det nästa sommar :P Fan va jag e ute i god tid å fantiserar iaf ;) haha, nä nu ska jag försöka få lite eld i baken å komma iväg sen ^^
Minnen från london (egentagna bilder) :)

   

Måndag

Måndagar är la aldrig en favorit då en ny vecka har börjat och helgens äventyr e förbi ^^ Å glöm inte (de eventuella) sovmornarna ;) Men denna måndag har varit ganska härlig, detta då jag äntligen fick en sovmorgon :P haha ihelgen som va jobbade jag 7-14 båda dagarna vilket betydde att jag var tvungen att släpa mig upp vid halv 6 både lör och sön.. Å med tanke på att alla vardagar den veckan hade inneburit skola och även då uppgång vid kl halv 6 så var de jävligt skönt att tillslut få sova ut ;)

De märks på en direkt om man har sovit för lite och int fått sovit ut, det tar på kroppen å sinnet. Så man ska unna sig sovmornar om man ska må bra :)

Nu i skolan börjar sjukgymnastikkursen snart upp igen (på ons) efter ett avbrott på ett par veckor. Snart är det dags för praktisk examination och det börjar bli lite pirrigt.. Men hoppas på det bästa. Blir plugg plugg å åter plugg fram tills fre 3/12 då examinationen är.


BMC - där jag oftast är i skolan :)

Pepparkakan Jenny :P

Jenny å ja bestämde oss för att baka pepparkakor ikväll :) På frihand såklart ^^ Å de bidde många fina motiv, men den finaste av de alla måste vara denna ;) hahaVäldigt lik orginalet om jag får säga det sj ^^ haha


Andra motiv, tex "pepparkakshus" :P m.m m.m. ^^

Full rulle..

Jadu idag var första jobbpasset på ca en månad.. Men det kändes faktiskt int som att de var så länge sedan. Var ganska roligt å skönt att göra någonting faktiskt :) Det som är drygt att man inte dock får någon sovmorgon.. + det faktum att man måste ta sig de 2 milen till jobbet på en hal väg med en dålig bil.. Forden jag kör ska definetivt int nomineras till bästa bil på vintern! Fan slirar runt som tusan och det e fan ett under att man inte har hamnat i diket :P Som tur e har man iaf lite vett på vintern att tat lugnt ;)

För er som int vet jobbar jag på Almunge Hemtjänst (alltså uppsala kommun) och har jobbat där sedan i sommras. Levde typ på jobbet i sommras :P Kanske var ledig 1 dag/v högst, ibland inte ens de.. Men de resulterade i att jag fick in lite cash iaf vilket alltid e behövligt :) För pengarna verkar bara försvinna :P haha. Dock anser jag mig sj vara en gansak bra pengahållare, iaf än sålänge, men de finns en del jag skulle vilja lägga pengarna på.. åka utomlands (frankrike, italien m.fl.) nästa sommar ev, och sen skulle jag fan vilja ha en systemkamera. Älskar på någe sätt att fota, för man kan fånga så många fina och underbara tillfällen i livet med en kamera :) De e härligt :)

Saker jag skulle vilja se i Frankrike (eller då paris ^^):
- Eiffeltornet (ett måste)
- Versailles (ganska pompigt kan jag tro)
- Notre dame (ringaren i notre dame har väl alla hört talas om, måste checka it out :P) 
- Triumfbågen (kan ju int missa den)
- Louvren (måste ju kolla in mona lisa ^^)
- Place de la Concorde, Place Pigalle och Place Bastille (3 kända torg)
- Centre Pompido (nationalmuseet för samtidskonst)
- Luxembourg-trädgården (en fin trädgård har jag sett att de ska va)
- Sacré Coeur (en kyrka, man måste ju slänga in en sån å ju ^^)Sen finns de la en massa annat skoj där, men detta e la va jag skulle vilja se om jag nu kommer iväg dit.. :)

BYE

Knäppa Kingen ^^Det komplexa nervsystemet..

Usch har suttit här på dagen nu och tagit mig en ordentlig koll på nervsystemet.. int för att vi egentligen bhöver göra det just nu i våra kurser, men kan alltid vara bra att veta vilka nerver som innerverar vad och så enligt min lärare å ja tro han :) Så har gjort upp upp en lite schematisk bild (int färdig ännu) så jag har till sen :)


Ni ser förmodligen int va det står, men de e nog inte så intressant :P

Usch de e egentligen ganska mycket att göra i skolan just nu. Vi har en praktiskt examination i sjukgymnastik kursen om 2 veckor och då ska man kan kunna allt vi har gått igenom hittills, vilket e ganska mkt.. Å sen har vi biomekaniken dådå, men som tur e har vi int tenta i det förrän nästa år :P 7 jan. Så man hinner öva på det sen när man e ute på praktik och har "lov". Nästa vecka får de nog bli till att prioritera sjukgymnastiken igen och komma igång med att öva och öva på allt till dess. Måste klara den tentan, en av de viktigaste kurserna. Eftersom det är sjukgymnast man vill bli så vill man ju helst klara examinationen på första försöket så att man inte känner sig så dålig.. Å hittills har jag klarat alla axaminationer, men det blir bara svårare och svårare..

I helgen kommer jag inte heller få någon rast eller ro.. Ska jobba 7-14 båda dagarna, hoppas att de inte är allt för skitväder ute då eftersom jag jobbar inom hemtjänsten och int känner för att köra omkring i värsta ovädret eller med jävligt dåligt underlag. Tur iaf att de bilarna de har där e bättre än forden som jag kör. Den fungerar fan knappt på vinterunderlag. Den e fan så jävla läskig att köra på vintern. Den e framting och har en tendens att slira runt en hel del..

Sen får man se om de blir match på lördag å. Isf mot Alunda, fast dock kommer vi att spela i österby.. Kontigt att alunda inte kan hålla sina matcher på hemmaplan.. Hm!

Nä nu ska jag bara ta å slappa, känner mig helt slut i huvudet.. 

BYE 

♫ "Music is what feelings sound like” ♫

Long gone memories
Of what used to be
All these fantasies in my mind

Perfect sceneries
For all my dreams
All made up inside

Deep down in my soal
somewhere I know
I'm holding on to a faded memory
deep down in my soal
somewhere I know
We are not what we used to be

But still i can't let you go...

♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫


Quotes on music:

"Music is what feelings sound like”

“Music speaks what cannot be expressed, soothes the mind and gives it rest, heals the heart and makes it whole, flows from heaven to the soul”

      “Music expresses that which cannot be put into words and cannot remain silent”

“When people hear good music, it makes them homesick for something they never had, and never will have”

“Music is love in search of a word”

“Music washes away from the soul the dust of everyday life”

“Without music, life would be an error”

"Music produces a kind of pleasure which human nature cannot do without”


I'm in love with music and lyrics!

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Yeii :) Äntligen har man kollat på den filmen, efter så mkt längtan så e den väntan över och laddar nu upp för den 2.a delen av den sista harry potter boken :) Som förmodligen kommer bli den bästa och mest spännande hittills :) can't wait ^^

Jag säger mig själv vara ett ganska stort Harry Potter fan, jag har sett filmerna x-antal gånger, de e så jävla bra att man kan se dem om och om igen (förutom 5:en tror jag de e som e lite dryg) :) Men dock så har jag faktiskt aldrig läst någon av böckerna, men misstro mig int :P Jag har alla böcker hemma, men har inte haft tid eller lust att läsa dem ännu. Men jag lovar och svär på att jag ska göra det någongång då jag har tid ;)

Va och kollade på filmen med Jenny och det var riktigt kul och filmen va fan bra, för om den inte skulle ha varit det skulle det inte kännts som att vi satt där kankse bara 1 h högst ist för över 2 h som det egentligen va :) För tiden går ju fort när man har kul, för fort, filmen kunde ha varit dubbel så lång och det skulle ändå kännts för kort. Längtar längtar längtar till nästa film så jag får reda på vad som händer ;) För då jag inte läst böckerna så vet jag ju int de :) Så det ska bli spännande att se, så ingen får avslöja det för mig för då blir ja galen :PFörresten för att komma in på någe helt annat känns tån så jävla mkt bättre idag än vad den gjorde igår. Fan höll på att dö på träningen igår, eller nja dö och dö, men de gjorde fanemej ont som tusan och tror de syndes ganska väl. Men dessutom så hade vi fys på träningen igår så nu har man väl la träningsvärken att koncentrera sig på ist :P Usch va mina ben känns helt loj idag. Men då vet man iaf att man lever ^^

BYE

 

Tåjävel..

Ont i tån, kan inte tånageln ramla av snart eller så :P  

Går så illa pga det även då jag inte borde så jag blir överansträngd i benet :P vill int belasta tån, även fast som sagt de int e någon fara, det bara gör ont.. Dessutom va de en kärring på stadsbussen idag som råka trampa precis på tåjäveln och fyfan va ont de gjode, hade lust att skrika, men höll mig, måste ha sett väldigt roligt ut när jag försökte hålla inne med skrikandet (å ev en å annan tår) :P

Men jag överlever nog, iaf ett par timmar till, får se hur det går när jag ska träna sen om de går eller int.. Hm? ^^Ni vill int se hur det ser ut under...

 

Bloody day ;)

Haha rubriken säger la allt ^^ Eller gör den de.. nja kankse int :)

Idag tycker jag sj har varit en sån där dag med bra känsla, det har varit en väldigt härlig dag med positiva inslag :) Me like ;)

Gått i skolan som vanligt mellan 8.15-12.00, sedan efter det var jag tvungen att stanna kvar i stan för att jag skulle lämna ett blodbrov för att kolla om hepatit B vaccinet hade verkat och fungerar som de ska och dett var vid 7.. Så jag hade några timmar att spendera :) Så satte mig i slolan först på en härlig plats högst upp i C5 på BMC och läste och läste och läste ur min kurslitteraturbok som e på eng.. tror jag inte kommer håg så mkt, men de var skönt och härligt att känna att man får någonting gjort :)Så där satt man till ca kl 16 och sedan begav jag mig mot blodcentralen ingång 62 på akis för att ge lite blod :) Det var ett tag sedan nu man gav blod eftersom jag skaffade en tatuering och efter man har gjort det så får man inte lämna på ett halvår, men nu så bidde det äntligen av :) Så fick en väska, lite mackor och lite varm choklad för besväret ;) Mums :P

Nä men det känns bra att ge blod, de är ju för en jättebra orsak. Har varit blodgivare i över 2 år nu.. Ändå sedan jag bidde 18 har jag varit och det är roligt och jag tänker fortsätta vara det. tycker definetivt att fler ska bli det som inte redan är det. Det e fan inge farligt och personalen iaf inne på akis e jättetrevliga :)

Så man blidde av 4,5 dl blod där då :)Sedan klämde jag in lite shopping och införskaffade mig ett par nya jeans och sedan for ja tillbaka till akis dock denna gång ingång 34 för att ge ytterligare lite blod dådå för att kolla om hepatit B vaccinet fingerar som det ska. Så får la ett brev på posten sen om de :) Sen åkte jag äntligen hem och kom hem ca 20.30 :)

Så dagen har i helthet varit bra :) Förutom att jag har så förbaskat ont i tån.. Stortånageln håller på att lossna, har haft blånagel ett bra tag, men när jag spelade matchen i helgen så sprack den och håller nu på att lossna, men de gör någe förjävligt ont att ha skor på sig och gå omkring.. Se hur det går på träningen imorn..

Men så kan de vara, nu ska ja fan bara slappa :)

BYE

Kroppen..

Fascinerar mig :)Inspiration on high levels ;)Places I want to go to (in general - there's a lot more specific places than showing on this map, like different cities and stuff). I hope I can go on a trip like this next summer.. Going by rails.. How awesome wouldn't that be. As I said, I'm very inspired at the moment. But I have a feeling I might be a bit to inspired, I mean I really want to go to these places, but not alone.. So we'll see.. If I find a travelling companion who wants to see all the different things I want to then this might become reality. We'll see ;) Keep my fingers crossed ^^

I don't want to go abroad just to get to a warmer country, I want to see things, explore things, things I've never seen before, I want to be suprised and wowed :) I don't want to lay on a beach all week long and get a tan by beeing to much in the pool. I want to have a pack on my back and I want to see things, go around. Travelling to diffrent cities whenever I feel like it, jumping on a train to somewhere, just go with it.. 

It is and has been a dream for a long while, I thought about it last summer to (or before last summer) but then I never got around to do it, was to busy and didn't have the money or quite the inspiration as I do now. But people around me inspire me, for ex my stepbrother travels alot and I get a bit jealous because I know I want to be like that. Just hop on a plane or a train or something else and go with it. Why cantä I do that? And a friend of mine also went by train in europe (alot of inspiration there).. So why shouldn't I?

Anyone feeling up for a month travelling by train in europe let me know ;) haha

BYE

Mums mat :)


Mat som tex ungstorkad parmaskinka, otorkad "fin" salami, päron, melon, pomelo, ostar, kex, tomater (både torkade och vanliga) och oliver (dock tycker jag inte om oliver :P) Allt detta med ett glas vitt vin :)

En bild säger fortfarande mer än tusen ord enligt mig :)

Så här såg min å mammas middag ut - va hade lyxat till det lite och hade lite plockmats dag idag, vilket är både otroligt gott och relativt nyttigt :) Dessutom de bästa av allt; MAN FÅR JU ÄTA MED FINGRARNA  ^^ Haha

Det satt iaf som en smäck :)

Tack för maten mammsen :) Hon ska få en helkroppsmassage av mig nu ikväll hade jag tänkt, så lite utav ett tack blir la de ;) Dessutom får jag ju öva och öva och öva på min massageteknik :) 


Over and out ^^

Lördag

Fan va skönt med helg.. äntligen dagar då man kan sova ut :) Å det behövdes verkligen kändes det som.. Hade ställt klockan på 10 men kände när klockan ringde att min kropp inte var redo för att gå upp så ist vaknade jag vid 12.30? :P haha

Men va jätteskönt att få sova, bidde la 12 h ^^ välbehövliga såna :)

Hade en sån kontig dröm nu på morgonen också haha, har en tendens till att få helknasiga drömmar ^^ Men tänker inte berätta vad den handlade om för de kommer jag knappt ihåg förutom lite detaljer och stora drag :P De e konstigt hur man kan drömma så klart och tydligt för att i den sekunden man vaknar upp glömma nästan allt.. Visst som sagt kommer ihåg drömmen i delar och smådetaljer och jag kan nog tyda det ganska bra vad mitt inre ville få sagt :P hahaFan va tiden går fort egentligen, veckorna svoschar förbi... Å ny kurs e de i skolan nu, biomekanik (och funktionelle anatomi) och det känns ganska bra faktiskt, lite teoretiskt igen och mkt bra saker som man måste lära sig och kunna för att bli sjukgymnast så måste se till att få in sånt här tänkande :)

Längtar tills då vi ska ut på VFU (praktik) i skolan :) v.49-50 ska jag vara på akademiska sjukhuset och ha praktisk men vet dock inte vilken avdelning jag kommer att vara på ännu. Men det ska bli kul att få komma ut i 2 veckor och praktisera det man har lärt sig.. Men dock innan detta så kommer vi ha den praktiska examinationen i sjukgymnastik kursen.. Usch det är dock ingenting jag ser frame emot.. Måste verkligen se till att öva på allt vi måste kunna.. Men hoppas på det bästa :)

Over and out ;)


Någon som inte tycker om snön så mkt är..

 Tex min katt :PHaha :P titta tungan ^^

Råttjakt - int nu igen... ^^

Ja nu var det dags igen, men denna gången kan man kanske inte skylla på de små kissemissarna :P Annras brukar de vara dem som tar in levande möss och släpper dem i huset :P å vem vet denna kanske var en överlevare från ett av dessa tillfällen..

Kom iaf hem från skolan, va sugen på något och tänkte kolla i skåpet.. hm? det såg inte riktigt rätt ut och VEM FAN HADE GNAGIT SÖNDER DETTA????! Gah, hade tuggat sönder några påsar mjöl och popkornen låg utspridda överallt.. Men man ska la skylla sig lite sj iaf.. undrar när de va sist man verkligen kollade där :P

Tänkte la att jag skulle rensa ut skåpet eller skafferiet om man säger så och började göra det. Jag plockde ut saker och kollade så att de inte var några råttor i påsarna :P Men när jag kom till andra hyllan ryckte jag till.. Där SATT EN JÄVLA RÅTTA och den började hoppa runt och springa runt, å sen satt den bara där helt stilla och såg ut som den hade typ fått hjärtattack eller så :P ganska söt, men de e fan inte sött men en äcklig råtta i skafferiet bland all mat, så man blev int så sugen på någe längre kan jag ju säga.. :P

Men nu då, va skulle man göra åt denna lilla råtta då? Jadu, jag hade ingen aning.. tänkte först på rättsmälla men visste int om vi hade någon hemma, men hade fått för mig att vi int hade de, men gick och kolla lite iaf. Sen tänkte jag att jag kankse kan bära ut den på den bunke den satt på där inne eftersom han satt så lugnt där på... Så jag började dra ut den där, men precis när jag var vid kanten fick den panik och började hoppa runt och jag hoppade också till för jag gillar inte nyckfulla råttor :P Vill int att han ska hoppa upp på mig.. Usch..
 


Så slängde igen luckan och hämtade katten och hon bara: Å råtta :P satte in na i skåpet och då hoppade råttan ett jätteskutt och hamnade på golvet och då reagerade min andra katt och sprang efter :P tätt följt sedan av min andra katt :P Å de jagade runt å runt den, men de e fan knäppa, de har hur många chanser som helst att ta den och döda den, men de har fan inget intresse i det utan de vill bara leka ^^

Försökte att få dem att ta den, men den smet undan flera gånger och jag försökte göra så att den skulle gå ut, men råttan var dum å sprang åt fel håll :P Usch.. så nu ja så har jag 2 katter och "minst" en råtta inomhus :P Den sitter nu å gömmer sig under ett skåp där inte katterna kan ta den, så iaf ena katten sitter där å vaktar nu, men orkar int bry mig om den längre, kan ju hoppas att den dör av skräck eller så :P mohahah, nä nu lät de la lite dumt, men de e fan inte fräscht...Så nu måste jag plocka ut allt ur skåpet, göra rent, kolla efter ev hål där råttor kan ta sig in och sedan ställa tillbaka allt. Man kan säga att jag har min dag planerad nu ^^ jag som bara ville tat lugnt ;)usch å fy... :P

Tentaspöke ^^

Haha, ja nu e en tenta gjord på sjukgymnastik kursen denna termin iaf :) Bara en kvar å den e praktisk... Ops :P

Hm, ja får se hur den går men hoppas på det bästa, bara att plugga plugga plugga å återigen plugga, kan ni gissa vad jag ska göra idag? :P Nä de e faktiskt inte plugga.. De har jag nu fått nog av de senaste dagarna, utan idag ska jag bara unna mig att tat lugnt å sedan njuta av att ha lite innebandyträning ikväll me laget :) Känns som att de var länge sedan nu, men de va typ i tors :P Dessa dagar har gått sakta ^^ Tror de har med att tiden går så mkt längsammare när man gör någonting man inte vill göra -> Plugga!!! :P

Jag men jag har lyckats göra någonting annat än att plugga å iaf :) Varit i stockholm hälsat på en kompis å gått å gått å gått å gått, sett en film due date, faktiskt riktigt roligt :) Många härliga scener och riktigt överraskande bra :) Men visste inte alls vad jag begav mig in på när filmen blev vald att se på, men bra val ;)

Haha, svammel svammel svammel :P

Å nu jagar katterna råttor igen ^^ haha, undrar hur många de har släpat in denna vecka totalt å släppt lösa (inkl. levande å döda) :P På ena katten ser man direkt om hon har någe fuffelns för sig, hon får såna busiga ögon å sen ska hon följa efter en hela tiden å lura vid ett skår eller så där då råttan sitter under å gömmer sig ^^ Stackars råttor inte lätt att bo här i närheten :)


sötisen <3

Å TITTA NU SNÖAR DE Å ^^

Mustasch - Ett bra band


Men nu till någe helt annat :)

MASSAGE :)

Nu e man på väg att bli diplomerad massör :) de e bara 10 helkroppsmassager och lite frågor kvar som man ska skicka in å de ska la int bli så jobbigt att utföra ;) Fått in massa frivillga försökskaniner å de e ju alltid roligt :) Hoppas att de tycker att jag masserar bra, annars jävlar.. ^^ haha

Mitt lag har väl lite förtur iaf ;) Har lovat att jag ska massera dem och de tänker jag hålla :) Så de e bara att ställa sig på tur kära lagkamrater ;) hahaBlir nog mer än 10 allt som allt, men de e lika roligt varje gång ;)

Nu kör vi ^^