ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Pluggeliplugga :)

1 ½ vecka kvar nu ...

Sen e de dags för den fruktade tentan

Den består av en anatomidel, som innehåller organ anatomi och OLM:en (ben, leder och muskler). Sedan en del som består av CNS (+PNS).

Allt ska jag hinna få in på 1 ½ vecka. Men det ska nog gå. Tror jag kan lite iaf och gäller la att planera sin tid. Är ledig from nu på onsdag till nästa onsdag, då tentan äger rum. Men känns rätt så bra hade en provtentamen idag på CNS kunde det mesta härligt härligt :) Men vissa delar jag måste plugga lite mer på. Sitter även nu å kollar lite :P

Så nu ska jag fortsätta med de

Önska mig lycka till ^^

Gäster på besök ^^

Ja, dessa e då våra gäster som vi har här på gården hos pappsen :)
De e egentligen 5 stycken, men de var bara 3 stycken som ville vara med på bilden ^^


e typ bara 15 m från huset :)

Upp å ner, ner å upp..

Trött... inte trött

Ont i huvet... inte ont i huvet

Inte på humör... skrattar så jag får ont i kinderna

Ledsen... Glad

Ner.. UPP :)

Ja som sagt de går både upp å ned. Men just nu känns det bra :)
Nä nu ska jag sova :) Alldeles utmärkt :)

Muskler :)

Härligt att man äntligen börjar få in lite muskler i skallen nu :P
Ja då menar jag inte bildligt talat utan mer metaforiskt :P Inte för att vi inte har en massa muskler i huvet redan ändå :P men men :) haha

Har nog fått in den största delen av benet nu iaf :)

Quadriceps femoris = Framsida lår muskulatur, 4 muskler
- m. rectus femoris
- m. vastus lateralis
- m. vastus intermedius
- m. vastus lateralis

Hamstrings = Baksida lår muskulatur, består av 3 muskler
- m. Biceps femoris (caput longum et breve)
- m. semitendinosus
- m. semimembranosus

Utåtrotatorerna = djup höftmuskulatur (5 muskler)
- m. obtoratorius interni
- m. obtoratorius externi
- m. Gemellus superior
- m. Gemellus inferior
- m. Quadratus femoris

Adduktorerna = insida lår (4 muskler)
- m. Adductor longus
- m. Adductor brevis
- m. Adductor magnus
- m. Gracilis

Gluteerna = Rumpmuskulatur (3 muskler)
- m. Gluteus maximus
- m. Gluteus medius 
- m. Gluteus minimus 

M. Iliopsoas = höftmuskel består av 2 muskler
- m. iliaca
- m. psoas major

m. Satorius = skräddarmusklen - snett framsida lår 

m. tensor fascia late - utsidan lår

m. piriformis - djup höftmusklulatur


M. Triceps surae = vadmuskulatur, består av 2 muskler
- m. Gastrocnemius (caput laterale och mediale)
- m. Soleus

Djup vadmuskulatur:
- m. tibialis anterior
- m. tibialis posterior
- m. fibularis longus
- m. fibularis brevis
- m. extensor digitorum longus
- m. extensor hallucis longus
- m. flexor digitorum longus
- m. flexor hallucis longus

m. popliteus = knämuskelDetta är alltså det jag har fått in i skallen idag :) + då ursprung och fäste för dem alla :) Känns härligt värre ^^ imorn bidde det att ta sig an armarna :)

Hej då!


Nytt

HEJ

Nu har jag ny frilla, nyfärgat hår, ett par nya jeans och en helt ny vardag å helgrutin :) 


Visst jag klippte mig för ett tag sen då, typ förra veckan å sedan färgade jag det i veckan som var och jag är nöjd med de :) De känns skönt att slippa det långa slitna håret som man hade haft i ca 1 år :P Det var alltså väldigt dags att klippa sig :) Så nu känns det alldeles utmärkt :)

Så vad e de som e spec med ett nytt par jenas då? :P Jo det var den första saken jag har köpt på flera månader. Har inte shoppat sen jag var i england i sommras, alltså sen i juli. Så det var väl på tiden att jag unna mig någe :) Dessutom så behövde jag verkligen ett par nya jeans då alla de gamla var alldeles för stora för mig hela bunten. Har nog gått ner lite skulle jag kunna tro. Å de känns ju alltid härligt :) Så var i desperat nöd av ett par nya å fick dem ju rätt så billigt 199 på kappahl, fick ju 100 kr rabatt på de så de va ju ännu bättre :) Har ju inte världens bästa ekonomi som student så känns bra att man kan hitta ett par snygga jeans till den summan :)

Ja vardagsrutinen kankse inte har ändrat sig så värst mkt :P Mest det att jag nu e singel å kan göra lite mer det jag känner för. Behöver inte tänka så mkt, dessutom så känns det som att livet har öppnat sig lite, som att de e lite mer friare. Härligt :) Det känns även som att pluggandet går bättre som att jag har mer energi till detta :)

Helgrutinen ser dock helt annorlunda ut av samma skäl, åker int iväg till knäppgöken å han åker int hit längre. Så de bidde att vara hemma å störa föräldrarna de ^^ Nä tror inte att de har så jättemkt emot de iaf :P Brorsan ska ju snart flytta iväg till egen lägenhet å då kommer jag bli ensam kvar av oss 3 syskon här hemma. Känns ganska skönt så jag kommer får mer utrymme för mina saker :P spec här hos mamma kommer jag få en hel sida för mig sj ;) Ska fixa i ordning så att det bidde fint :)

Idag var jag å mamma in till stan å kolla på ny soffgrupp (lädersoffa, me 2 läderfåtöjler) till mamma här hemma å den såg bra ut så den bidde de, dessutom bidde de en ny bordsgrupp å :) Sedan skulle vi till IKEA me brorsan å hans flickvän som även de var me, å där gick vi runt å kolla lite å vi hittade ett jättebra litet databord till mig här hemma hos mammsen :) Så det tog vi :) Men sen när vi skulle betala drog problemen igång :P Hahah, det var tydligen så att hela IKEA:s kortbetalningssystem i hela landet var nere för räkning. Hade blivit någe fel i deras banksystem, så det gick endast att betala med kontanter :P Så där stod vi en bra stund och hoppades på att det skulle börja funka igen, men icke sa nicke å såklart hade vi inga kontanter med oss :P Men de löste sig tillslut :)

Men att det ens ska kunna hända, å på en lördag vilken otur. Det var typ millånga köer :P Men så kan de va. Nu e man iaf hemma å kan ta det lugnt å slappna av. Kompisen kommer väl över senare :)

HEJ DÅ ^^

Singel igen..

HEJ

Igår tog jag det steget man kankse inte alltid vill ta. Jag gjorde slut med min pojkvän, knäppgöken... Jag kände mig hemsk, men tror ändå att det är rätt, känns mer som att vi e bästa vänner än i en relation, iaf enligt mig. Får se hur det blir i framtiden. Det slutade bra och han skjutsade hem mig igår och vi sa hej då. Ska höras senare idag.

Usch va jag känner mig hemsk. Jag vet att han älskade mig, men för mig va det inte tillräckligt. Men han är som min bästa vän och jag hoppas att vi kan vara vänner i framtiden :) Det vill jag, se om han vill de.

Va 9 (10) mkt bra månader vi hade, med både ned och uppgångar :)  
Men som sagt nu e man singel igen, känns konstigt att säga. Men de e la bara att fokusera framåt nu.

Imorn match - vi ska fan vinna :)
Mån - fre = Plugg, måste lära mig anatomin nu :)

Sjukling :P

HEJ

Ja nnu har man alltså varit sjuk i en vecka. Det har gått upp å det har gått ner å nu e det ganska nere iaf :) Så snart ska man la kunna skippa denna skiten.

Typ förr när man blev sjuk om man gick i skolan på högstadiet å gymnasiet så kunde det vara ganska skönt då man tänkte att man hade en anledning att vara hemma från skolan ;) Men nu när man går vid universitetet så vill man verkligen inte bli sjuk.. Inte när man vet att en tenta kommer dyka upp om ca 1 mån :/ Man kan verkligen inte koncentrera sig på plugg när man är sjuk, man e för trött å för hängig, så det blir mest typ sömn, tv å datan då ist. Inte så jättebra då man vet att man måste göra saker.

Dessutom går det ju inte heller att vara borta från plugget så jävla mycket heller, hela förra veckan fick jag gå trots att jag hade feber och mådde allmänt dåligt. Så att bli sjuk e verkligen ingenting man vill :)

Men det var tur att man inte behövde gå i skolan i helgen iaf, för i lördags morse vaknande jag upp, eller vaknade å vaknade, jag hade vaknat titta som tätt under natten, men iaf jag vaknade upp med att jag inte kunde andas så jävla bra. Hade en massa slem i halsen och kunde inte typ säga ett ord, fick fram lite viskningar bara det var det ända. Men det var lite läskigt att kännas som att man andades genom ett sugrör ibland. Som tur hjälpte det när man drack lite varmt, så satt och slängde i min x antal koppar honungsvatten under helgen :P

Men det bidde att preparera sig med annat också så det bidde för pappasen att fara ner till apoteket och införskaffa lite slemlösande, smärtstillande vid halsont, nässpray och lite feberdämpande ^^
Så efter ett par dar med dessa saker så mår jag betydligt bättre :) febern är borta (bara lite huvudvärk kvar dock) kan prata igen, dock så hörs det fortfarande att jag är hes och hostar lite fortfarande. Men som sagt imorn bidde de skola igen och det är inte som att det är en halvdag eller så utan man kastas in direkt i en 8.15- 15.15 dag typ :P Usch :/ Men sånt e livet :) Hoppas att jag fortsätter att förbättras till imorn så att jag kan prata utan problem :)

Vill ju också kunna SPELA INNEBANDY igen :) Usch va tråkigt det är att man bara har kunnat titta på :( Älskar spelet och älskar klubben jag spelar i :) Finns en del småproblem, men de finns det ju i alla "förhållanden" :P haha även inom laget :) men de e sunt, men inte när det blir för mkt.

Nä nu ska jag försöka gå upp å äta någe, känner att min aptit har kommit tillbaka nu iaf, har definetivt inte varit hungrig denna senaste vecka :P Blir alltid så när jag är sjuk, aptiten försvinner, dock så trycker man ju i sig ändå :P


BYEBYE