ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Torka aldrig tårar utan handskar

Jag har nu sett klart på alla 3 delar i serien "Torka aldrig tårar utan handskar" baserad på Jonas Gardells trilogi med samma namn. Den var verkligen helt underbar och gjorde mig stundvis helt tårgöd och stundvis på sprudlande humör. Så mycket man aldrig tänker på, men som verkligen har hänt. Väldigt gripande och helt sevärd!

Den handlar framförallt om Rasmus, en kille från Värmland som efter sin student reser till Stockholm för att äntligen leva ut det liv han vill som homosexuell, och om Benjamin, som har varit Jehovas vittne hela sitt liv men har insett att han är homosexuell och tvingas välja mellan Jehovas och sitt liv med Rasmus.

Serien utspelar sig på 80-talet då stockholm var en helt annan stad och ett nytt virus, AIDS, började sprida sig bland de homosexuella. Det kallades den "nya pesten" och filmen visar några av de unga män som drabbades av sjukdomen och hur de levde sitt liv samt hur anhöriga till de avlidna försökte låtsas som att sjukdomen aldrig hade existerat. Det är en sann historia och det som visas har hänt, skriven av Jonas Gardell.

Man kan se det på svtplay.se helt gratis och borde ses!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: