ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

En liten extra jul ^^

Ikväll var man hemma hos Cattis och tillsammans med det gamla goda gänget så firade vi en liten minijul med julmiddag, julgodis i mängder, spel och lite julklappsutdelning ^^

 

Nästa steg

Dags för nästa steg i livet. Nu till januari står jag där som utbildad sjukgymnast, efter 3 långa år. Känns både bra och väldigt skrämmande på samma gång. Eftersom jobbläget är som det är i detta land när det kommer till sjukgymnaster så har man inget jobb på gång heller, men söker för fullt. Men tror nästan att det får läggas lite på hyllan, finnas med i bakgrunden. Anledningen till detta är då jag ska läsa en kurs uppe i Luleå i ortopedisk manuell terapi och eftersom denna kurs inte är en distanskurs så måste jag hitta boende där upp och letar för fullt. Jag tycker att det ska bli extremt kul att komma till en ny miljö och ser fram emot det. Så jag kommer nog flytta upp dit och vara där fram tills sommaren och jag hoppas att jag då tills sommaren kommer att hitta i alla fall något vikariat nånstans. Tror nämligen det är enklare att få jobb till sommaren, då det är många som vill ta semester och ha ledigt. Hoppas att jag kan hitta något längre ner i landet, eftersom jag nu kommer fara upp i landet ^^

Snart jul och snart nytt år. Tiden går fort. Har lite saker inplanerade. Först såklart fira jul och nyår och hinna få in några jobbpass där emellan ^^ Men efter nyår så ska jag den 4-6 jan fara ner till Göteborg tillsammans med Jenny, då hon ska ställa ut Fanny (hennes hund) på My dog. Alltis trevligt att fara ner till götet lite. Blir med tåg, så hoppas att de går som de ska :)

Den 7-8 jan har vi i skolan examination på våra C-uppsatser. Håller tummarna att det går bra inför dess, men vi lär får skriva om något i alla fall men hoppas på så lite som möjligt. Den 11 jan har vi sedan avslutning och det är sista tillfället jag ser min klass. Sen är det ut i stora vida världen. Känns lite ledsamt faktiskt..

Den 13-21 januari ska jag fara upp och hälsa på Johanna i Umeå, vilket ska bli väldigt trevligt. Har inte sett henne sen sommaren.

Sen den 25 jan startar kursen uppe i Luleå. Så man kan la säga att jag har full planering i januari. Hoppas att jag inte tagit på mig för mycket bara.

GOD JUL PÅ ER!! :)

Frihet

Burken är inte alltid full!

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe.

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellangolfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full.Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ”ja”.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som – om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod – ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat – småsakerna. Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet.

Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om ”golfbollarna” först – sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade, jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän ♥

Till dig

Känslor, det har jag svårt med. Jag försöker berätta något och varje gång blir jag tyst och går iväg. Jag klarar inte av pressen som jag är under och ger istället upp. Jag skulle kunna skiva hur många ord som helst, men vill göra det enkelt. Jag kan inte säga det direkt till dig när vi ses, med sms stirrar jag bara på skicka knappen i hundra år innan jag ger upp, jag får inte till någon bra formulering i mail och jag är så himla jävla rädd att göra bort mig. Så helt enkelt jag gillar dig! Jag gillar dig! Men det är snart för sent! Jag har haft hur många chanser som helst. Så till dig: Jag gillar dig! Du vet gillar dig, gillar dig! Å jag e feg som inte kan säga det direkt, å jag är rädd, för jag vill inte bli av med dig!

Why do I love” You, Sir?

“Why do I love” You, Sir?
Because
The Wind does not require the Grass
To answer
Wherefore when He pass
She cannot keep Her place.

Because He knows
and
Do not You
And We know not
Enough for Us
The Wisdom it be so

The Lightning
never asked an Eye
Wherefore it shut
when He was by
Because He knows it cannot speak
And reasons not contained
Of Talk
There be
preferred by Daintier Folk

The Sunrise
Sire
compelleth Me
Because He’s Sunrise
and I see
Therefore
Then
I love Thee

- Emily Dickinson

Arg

Jag är arg på mig själv. Jag är väldigt arg på mig själv. Samtidigt är jag väldigt besviken på mig själv. Jag är arg och besviken. Jag gör aldrig som jag säger åt mig själv att göra. Jag lyssnar inte på mig själv och jag börjar bli väldigt frustrerad! Jag gör saker som jag redan innan vet är dumma och jag gör inte saker som jag vet kan bli positivt. Jag går tvärtemot mig själv, dessutom har jag en talang att övertänka. Så jag borde helt enkelt sluta att tänka, tror egentligen då att jag skulle börja gå mer på känsla. Tror verkligen att jag behöver lita mer på mina känslor. Så ja.. Sluta tänka, gå mer på känsla! Lycka till!

Int lätt när det är svårt!

Sunburn

Jag har verkligen fattat tycke för Es Sheerans låt Sunburn, jag finner den otroligt vacker.

"And we never even tried
We never even talked
We never even thought in the long run
Whenever it was painful
Whenever I was away
I'd miss you
I miss you"

Can you see into my soul now?

Perfect Crime