ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Middagstips :)

Nu ska jag för ovanlighetens skull dela med mig av ett framhöftat recept som jag hittade på idag som bidde riktigt gott :) Det är en slags tjock minestronesoppa, smaka lite lasange om det nästan riktigt god smak :)

VARNING: receptet är framhöftat och personen som lagat denna underbara rätt har ett super smaksinne och kan göra allt gott, så det finns ingen garanti att det blir lika smakigt hemma hos er.

Mohahaha närå bara skoja XD


Receptet lyder följade (på en höft eller 2 :P)
(ca 5 port)

ca 500 g köttfärs
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
5 dl vatten
Buljong (helst från fond du chef, den där gelesaken i små paketen)
1 flaska (400 g) med "casa di luca" pastasås med basilika (men går lika bra med vanliga krossade tomater om man nu känner för det)
1-2 dl "extra" vatten
ca 2 msk chilisås
ca 2 msk ketchup
ca 200 g fullkornspasta tagliatelle (som man krossat till småbitar)
1 tetra med röda linser (färdigkokta)
salt (efter behag)

1. Hacka löken fint. Lägg i lök, pressad vitlök och köttfärs i en gryta och fräs på tills köttfärsen e genomstekt.

2.
 Medan du gör detta koka upp 5 dl vatten och blanda sedan i buljonen.

3.
Töm sedan den färdiga buljongen i grytan och blanda i pastasåsen (eller krossade tomater) och lite extra vatten ca 1-2 dl.

4.
Ha i ketchup och chilisås efter behang och smaka av medans du har i detta.

5.
Ta så mkt pasta som du känner för och krossa detta och ha i. Låt nu grytan koka upp i så många minuter som det tar för pastan att bli genomkokt. Smaka av och salta efter behov.

6.
Skölj av linserna och lägg i dessa i grytan när det bara är någon minut kvar på pastan. De ska bara bli varma.

7.
Sådär ja nu e de bara att servera :)  Tror de va allt som skulle i :P
HOPPAS ATT DET SMAKAR

För det gjorde det nämligen här, tom Jenny käkade upp en massa å tyckte de va gött :)

BYE

Underbara kissemissar :)

Tänkte att jag skulle ta å lägga upp ett par färska bilder på våra underbara å söta små missar :) De har helt underbara personligheter båda två, smillan å charlie e syskon men e gansla olika :PVi kallar charlie för plåstret då han hänger efter en ganska mkt :P haha, en ganska rolig sak han gjorde nu på kvällen var att jag satt ute uppe på en trapp med smillan då hörde man hur han mjaua å då svarade jag att jag satt uppe på trappen å så tittade han upp på oss å så försökte han hoppa upp där vi satt, men på den sidan man inte kan ta sig upp där det sitter räcke, så ist för att gå trappen upp skulle han försöka vara lite snabb :P men de funkade inte utan han hängde lite där på kanten innan han kom på att de där var nog ingen bra ide och hoppade ner ^^ knäppkatt å som han majuar haha :) Dessutom går de int så bra å ta bilder på honom alltid då så fort man tar fram kameran ska springa fram till den å kela med den :P haha  Smilla e knäpp hon me, hon sover hela dagarna å e ute på kvällarna å nätterna, man ser knappt till na när man jobbar :P Sen så ser hon så rolig ut ibland sitter som en surrogat ibland spec när hon ska "på toa" :P haha Hon har en härlig personlighet hon å hon e riktigt gosig när hon sätter den sidan till :) Hon e nog smartare än charlie tror ja då charlie kan vara riktigt dum ibland :P haha
BYE :)

Money money :P

HEJ

Jadu nu har man äntligen fått reda på vilken lön man kommer att få då nu när man jobbar i sommar :) 100 kr/h jämnt ;) Härligt säger ja, då jag hade gissat på ca 90 kr/h :P Så jag e supernöjd å ser fram emot mina löner och den första som kommer nu i juli :) Tänker unna mig lite saker då jag får lön eftersom jag jobbar så jävla mkt så ska man unna sig :)

Som denna vecka jobbar jag alla dagar utom lördag å dessutom så har jag inte varit ledig sedan förra måndagen... Så det bidde int så mkt ledig tid. Har en vecka snart då jag e ledig i 3 dagar :) Det ser jag fram emot :) Ska bli härlig, man e ju nästan van nu att det endast blir 1 dag/v ledigt nu ju ^^ haha

Men de e ju inte så bra i längden att jobba alldeles för mkt, så tur att de e bara ett sommarjobb, men förvisso så hoppas jag att ja ev kan få jobba lite på helger och så sen :) Skulle vara bra att tjäna lte extra sen också :) Men bara int för mkt så man kommer börja plugga vecka 34 sen ju :)

Ja va ska man unna sig då? Hm? tänkte iaf unna mig å gå på bio lite, det är en sån härlig känsla att gå på bio :) Sen vem vet ev en ny telefon, men det e bara ev. Gillar min gamla mkt även då den e ful å sliten :) Men den håller och har aldrig gått sönder under de 3-4 år jag har haft den :) Sen vet jag inte vad ja ska hitta på, blir väl mest att spara pengarna och kankse resa någonstanns sen :) Jag hoppas nämligen på att de kommer bli en regäl summa jag får :) haha


Nä nu ska jag fortsätta att fördriva tiden me annat ;)

BYE

Jobbelijobbande :)

De e tur att man har ett jobb de :) De e int alla som har de, men ibland känns det som att de e bara jobbet som gäller hela tiden :P Man gör inge annat än att jobba ^^ haha

Närå, man tjänar pengar och de e ett ganska roligt jobb (förutom ibland) så man ska inte klaga :)

Jag jobbar ju på Almunge knutby hemtjänst och man får ju köra runt i lite olika bilar och fara till en massa gamlingar :) Vissa e härliga å vissa lite mindre härliga, men de flesta måste jag nog säga e härliga :)
Detta e iaf min favoritbil (tror att de e en sån här iaf en liknande skoda ;P) som jag gillar att köra runt me, man får vara snabb på morgonen om man vill ha denna bil ;) haha. Älskar att köra den :)

Just nu så jobbar jag som sagt en hel del, går dels på schema som ligger på ca 92 % å sedan extra tider tex några 16-22 och 7-16 pass mest, men sedan finns det även andra extra pass som jag tagit. Å igår fick jag tom ta 2 pass, ett som jag skulle ha och sedan ett till då det var dåligt med folk, så det bidde en 15 h dag de.. Lite jobbigt, men bra betalt ;) haha

Men jobbar mkt helger och mkt dagar också då.. men de blir int mer än högst 2 dagar ledigt i veckan nästan. Ibland bara en. Som denna vecka. Jag var ledig i måndags och sen dess har jag jobbat hela tiden och ska jobba hela helgen. Sen på måndag e jag ledig. Skulle egentligen varit ledig imorn också, men tog ett litet extra pass från 7.30 till 12.30 :) Extra pengar de serrö ;)

Men dock vet jag fortfarande int vad jag kommer att få i lön, förmodligen runt 90-94 kr/h ska ringa chefen och löneförhandla lite så att jag kan få reda på detta :) Kan vara bra att veta :) Ska nog göra det imorn. Får se hur de blir :)

See ya later aligator, in a while crocodile ;)

BYE