ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Film tips :)

1. Jag saknar dig (2011). Svenskt drama som handlar om Tina och Cilla som är enäggstvillingar. De ska snart fylla 15, men innan dess bli Cilla påkörd och dör. Filmen handlar mest om hur Tinas vardag blir efter olyckan och hur man hanterar en systers död. Inget öga torrt efter man sett filmen.

2. The losers (2010). En amerikansk action-komedi som handlar om ett gäng amerikanska CIA elitgrupps soldater som blir utsatta för ett bluff-uppdrag i den bolivska djungeln, av "Max", och blir falskt anklagade för 25 barns död. Gruppen "the losers" tros vara döda, då deras helikopter, som de skulle ha varit med i, skjuts ner. De tar tillfället i akt och planerar sin hämnd på Max och kämpar för att få tillbaka sina liv. De får lite hjälp på vägen av någon som även hon är ute efter Max. Väldigt mycket humor i denna film, samtidigt som storyn håller väldigt bra.  

3. Pride and Prejudice (2005). Historien om familjen Benett, främst om deras döttrar Elizabeth och Jane, som söker efter kärleken i tiden runt 1800-talet och tillslut hittar den hos välbärgade och goda män. Men inte utan att stöta på lite problem längs vägen. Baserad på Jane Austens novell. Helt underbar kärleks historia.

4. Bridesmades (2011). Helskön amerikansk komedi, som handlar om den smått tragiska Annie som har ett dåligt kärleksliv. Hennes bästa vän ska gifta sig och Annie blir brudtärna, men såklart går allt fel och ingenting blir som planerat. Många goda skratt till denna.

5. Dear John (2010). Romantisk drama/krigsfilm som handlar om en soldat som blir kär i tjej när han är hemma på permission. De spenderar några underbara veckor tillsammans, men sedan måste han åka tillbaka dit han är stationerad, men han lovar att komma tillbaka till henne. De börjar skriva till varandra, men snart dör breven ut. Hon gifter sig med en annan. Han fortsätter livet som soldat. Sedan möts deras vägar igen. Både härlig och sorglig film, men den innehåller mycket kärlek.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: