ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Jag är en oxe :)

OXEN

Solteckenperioden infaller 21/4-21/5 (min födelsedag 29:e april) 
Nyckelord: Långsam/Tålmodig. (tålmodig? nja.. men långsam definitivt :P)  

Stjärnkonstellationen Taurus (oxen) som gett sitt namn åt de andra i zodiaken. Stabila Oxen har en lugn, ansvarskännande läggning och står stadigt med båda fötterna på jorden. En tålmodig, omtänksam personlighet, som noggrant överväger sina handlingar (stämmer stämmer ^^) 

Ett stort behov av såväl ekonomisk som känslomässig säkerhet är kännetecknande, varför Oxen gärna planerar långsiktigt för en tryggad framtid. Envishet och viljestyrka hör till bilden (väldigt envis), liksom en långsam, metodisk strävan mot uppsatta mål. Oxen behöver få agera i sin egen takt och det är inte någon ide att försöka stressa eller påverka denna fridsamma men bestämda natur (mhm). Här finns ofta både en praktisk och huslig läggning samt en förkärlek för naturen.

Oxen älskar överhuvudtaget allt som är vackert och njutbart: god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former. Vidare kan de utpräglade trygghetsbehovet resultera i svårigheter med att bryta upp och påbörja något nytt.

Oxen vill inte gärna ta några risker utan är i regel förnöjsam som det är (inte direkt en risktagare, nej). Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och vara väl genomtänkta. Uthållighet och tålamod hör tecknet till, liksom stora fonder av värme och sinnlighet.

Humöret är följaktligen lugnt och välbalanserat. Om inte Oxen blir uppretad vill säga (haha, detta stämmer verkligen), då kan reaktionen bli mycket märkbar, och dessutom tendera att hålla i sig. I grund och botten är dock Oxen lojal och välmenande och försöker alltid se till de goda sidorna hos sina vänner. Barn och djur ligger i allmänhet denna gudmodiga natur extra varmt om hjärtat.

Tecknet styrs av skönhetsplaneten Venus, varför de flesta Oxar har en säker känsla för kvalitet (alltid ;)), färg och form samt en instinktiv medvetenhet om saker och tings"värde". Något verksamhetsområde som har med ekonomi, natur eller skapande att göra brukar locka, alternativt något yrke som går ut på att med tålamod hjälpa andra att utveckla sina resurser (sjukgymnast perfekt alltså ^^). Fysiskt associeras tecknet med hals, halskörtlar, stämband (sjunger ju såå fint ^^), nacke och strupe.



Denna text hittade jag någonstanns på nätet för hundra år sedan :P Stämmer rätt så bra :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: