ULLA KARLSSON

The things that make me different are the things that make me!

Lussebak mm :)

HEJ

Idag har man bakat lussekatter :) Blev väldigt lyckade. Tog ett familje recept som jag vet brukar bli väldigt goda :) För er/den som skulle vilja ha det, varsågod:

Lussekatter (30 st)
200 g margarin
5 dl mjölk
1-2 paket saffran (rekommenderar 2 =1 g)
50 jäst
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
1 kg mjöl (ca 1,5 l)
Russin + helt ägg till pensling

Man smälter margarinet i kastrull och tömmer sedan i mjölken och värmer tills det är fingervarmt (37 grader) och tömmer sedan i saffranet i blandningen för att man ska få den mesta av smaken ur den. Man smular jästen i en bunke och tömmer sedan i mjölkblandningen och rör om. Efter detta så har man i socker, salt, ägg och hälften av mjölet först, sedan tömmer man i mjöl allt eftersom och bedömmer själv när man anser att degen är fast nog. Den ska inte kleta och det går åt ca 1 ½ l mjöl till detta.

Låt sedan degen jäsa i c 20-30 min.

Efter det så dela upp degen i 3 delar och av varje del ska det bli 10 lussekatter. Rulla iordning lussekatterna och lägg dem på plåt med bakpapper på. Låt dem sedan jäsa i ytterligare en ca 50 min. Sätt igång ungen när de e ca 15- 20 min kvar.

Sätt dit russin och pensla med ägg och sätt in i ungen i ca 5-10 min. De ska vara lite bruna, då e de klara.

Njut å ät :)


Mums ;)

Ikväll har jag även lagat till egna hamburgare som jag och knäppgöken njöt av :) Hemlagat e alltid godast, de har jag alltid tyckt :) Å de e ju så kul att laga mat å baka :)

Så de bidde en lite mysig middag i den nystädade och nyjulpyntade lägenheten här hos Robin :)





De va allt :)

HEJ DÅ!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: